El 5 d'octubre del 1967 la central hidroelèctrica de Susqueda (Selva) va entrar en marxa, completant el complex hidroelèctric que fins aleshores formaven Sau (Osona) i el Pasteral (Selva). Mig segle més tard, Endesa està acabant la modernització dels aparells i sistemes del complex. En total, aquest 2017 la companyia hi inverteix 210.000 euros. D'aquests, 140.000 són per canviar el sistema d'auscultació (que mesura el moviment de la presa).

Els altres 70.000 es destinen a fer manteniment a un dels tres generadors que converteixen la força de l'aigua en electricitat. La inversió se suma a les que ja ve fent Endesa en els darrers anys, que han permès canviat el telecontrol, els sistemes electrònics i augmentar la fidelitat de la central hidroelèctrica.

La presa de Susqueda es va construir entre els anys 1963 i 1967 en base a un disseny de l'enginyer Arturo Rebollo. La seva funcionalitat és doble ja que, a banda de produir energia, és una reserva d'aigua per a la Costa Brava i l'àrea metropolitana de Barcelona.