12 de octubre de 2017
12.10.2017

Detecten un brot de legionel·losi a Blanes que afecta sis persones

Dues ja han rebut l'alta mèdica, mentre que les altres estan ingressades, una de les quals molt greu

12.10.2017 | 08:57

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) investiga l'origen d'un brot de legionel·losi a Blanes que ha afectat fins ara sis persones: cinc homes i una dona d'entre 52 i 92 anys, tot i que la mitjana d'edat se situa als 82 anys. Els sis casos han requerit ingrés hospitalari.

Dos ja han rebut l'alta mèdica mentre que els altres quatre continuen hospitalitzats, un dels quals en estat molt greu. Tots els casos tenen patologia de base o edat avançada i viuen o han estat al municipi durant el període d'incubació. Tots ells van començar a presentar símptomes entre el 22 de setembre i el 8 d'octubre. En tres dels casos s'ha pogut recollir mostra clínica per fer l'estudi molecular.

Segons informa el Departament de Salut, està en curs l'enquesta epidemiològica per part de la Unitat de Vigilància Epidemiològica i l'estudi ambiental per part de l'equip territorial de Protecció de la Salut per delimitar les possibles instal·lacions de baix i alt risc presents a la zona i fer la inspecció i recollida i anàlisi de mostres de les mateixes.

Legionel·losi

Segons indica el Canal Salut, la legionel·losi és una malaltia d'origen ambiental causada pel bacteri anomenat Legionel·la. Té dues possibles manifestacions: la febre de Pontiac, que és lleu i presenta símptomes semblants als de la grip, com ara dolor muscular, tos, mal de cap i nàusees, i la infecció pulmonar o malaltia del legionari, caracteritzada per pneumònia i febre alta que pot arribar a provocar la mort. Des de 1989 la legionel·losi és una malaltia de declaració obligatòria individualitzada a Catalunya. La legionel·losi no es transmet de persona a persona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema