La Guàrdia Civil i la Policia Local de Lloret de Mar han desmantellat "un important punt de venda" de Guàrdia CivilPolicia Local de Lloret de Mardroga

Els cossos policials asseguren que des d'un bar i d'un pis de la població es venien substàncies estupefaents, fet que havia generat alarma social al municipi.

Arran de la descoberta, el dijous de la setmana passada, van arrestar dos homes i investiguen una dona, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues.

Aquesta operació, anomenada "Conquiña", també ha permès comissar durant l'escorcoll en el pis i el bar: 210 grams de cocaïna part dels quals estava encara en roc i també n'hi havia en paperines que ja estaven preparades per a la seva distribució. També han decomissat 1.225 euros, balances i diversa documentació que serà estudiada pels agents.

La policia assegura que el pis s'utilitzava més com a magatzem i per manipular la droga i que el bar, a banda de la venda també era una "tapadora" i els servia per blanquejar els diners procedents de la venda de les substàncies estupefaents.

La investigació va començar el maig quan la Guàrdia Civil va tenir notícies que en un domicili i en un bar de Lloret hi hauria instal·lats uns punts de venda de substàncies estupefaents importats. Informació que van posar en coneixement de la Policia Local.

A partir d'aquí van començar amb l'operació i d'entrada, agents dels dos cossos van iniciar les indagacions per tal de comprovar si era cert. Van veure que tant al bar com al pis hi havia molta gent que entrava i sortia i sempre en un breu espai de temps.

Els guàrdies civils i policies locals van començar a fer serveis per la zona. Van identificar a diverses persones, totes elles consumidores habituals d'estupefaents i van arribar a la conclusió que els detinguts podrien tenir el centre d'emmagatzematge i manipulació en el domicili on residien i que utilitzarien el bar com a tapadora i per poder blanquejar els diners provinents de la venda d'estupefaents.

Per tot això els agents, el dia 26 d'octubre van decidir explotar l'operació. Acompanyats del lletrat de l'administració de justícia i amb autorització judicial, van escorcollar el domicili i el bar. Hi van trobar droga, diners, estris per manipular les substàncies estupefaents així com documentació que serà estudiada pels agents.

Els policies van detenir dos homes: un de Puerto Rico i un altre de la República Dominicana. I també van imputar una dona dominicana per un presumpte delicte contra la salut pública.

Amb l'explotació de l'esmentada operació, tant la Guàrdia Civil, com la Policia Local, donen com desarticulat "un important punt de venda de drogues" que havia aixecat "una gran alarma social" a la zona centre de la localitat.

Els agents van instruir les diligències que van ser entregades juntament amb els detinguts, el material i la droga comissada al Jutjat d'Instrucció número 3 de Blanes que dirigia la investigació.