Els propietaris d'un mas de Vilobí d'Onyar van descobrir 14 coets anticalamarsa ocults mentre netejaven les estances. Ràpidament van alertar els Tedax, els especialistes en desactivació d'artefactes explosius dels Mossos d'Esquadra, que van recollir els artefactes, que estan prohibits, i després els van destruir.

Tot això es remunta al divendres de la setmana passada, quan els Mossos van saber que el propietari d'un mas de la població de Vilobí havia localitzat diversos coets tipus anticalamarsa mentre feia tasques de neteja. Un cop al lloc, els artificiers van confirmar que es tractava de coets anticalamarsa complets, és a dir, amb la seva càrrega explosiva, la punta amb el iodur de plata i la càrrega propulsora.

Els Mossos van recollir els artefactes amb seguretat i posteriorment els van destruir.

Els Mossos recorden que aquests tipus de coets s'utilitzaven per dissoldre els núvols de tempesta per tal d'evitar la pèrdua dels cultius dels camps.

A dia d'avui, aquests coets estan prohibits i descatalogats per la perillositat que comporten i per la seva dosi tòxica.

Els Tedax, que són els encarregats de la desactivació, neutralització i destrucció dels artefactes explosius, alerten que en cas de trobar-ne un no s'ha de tocar, moure ni manipular i s'ha de trucar al 112 per tal d'avisar del fet.