18 de desembre de 2017
18.12.2017

Una estudiant de Blanes mobilitza unes 400 persones amb una marxa per la diabetis

La jove de 17 anys pateix la malaltia des del 2013 i els fons recollits durant la cursa es donaran a l'hospital Trueta per fer recerca

18.12.2017 | 11:24
Una estudiant de Blanes mobilitza unes 400 persones amb una marxa per la diabetis

Un total de 386 persones van participar aquest diumenge a la caminada popular solidària Mou-te per la diabetis, que va fer un recorregut de set kilòmetres arreu de Blanes.

El mèrit d'aquest esdeveniment és que l'ha organitzat una estudiant del municipi de 17 anys, Núria Baltrons i León, que pateix diabetis de tipus 1 des del 2013.

La jove blanenca està fent un treball de recerca a l'Institut Serrallarga de Blanes on el seu objectiu és explicar com afecta la malaltia depenent de l'edat del pacient, així com la manera com s'accepten les conseqüències que té.

Del què es tractava també era que el públic en general pogués saber com és el dia a dia d'una persona diabètica i així, al mateix temps, poder ajudar a desfer molts mites, molts malsentesos que hi ha al seu voltant.

Formant part del treball de recerca la Núria, amb el recolzament de l'Institut Serrallarga, la seva família i l'Ajuntament de Blanes, va decidir organitzar una caminada per recaptar fons econòmics per finançar un projecte que s'està duent a terme a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Així és com finalment es va materialitzar la caminada popular Mou-te per la diabetis, que ahir diumenge va ser una realitat.

Un moment de la caminada

Amb els fons recollits a través dels dorsals venuts per participar a la marxa popular, es contribuirà a seguir investigant la diabetis. Tal com explica la mateixa Núria Baltrons al seu blog Dolça i Diabètica (diariodeunadeiabeticatipo1.Blogspot.com), a banda de sentir admiració per les persones que investiguen sobre la malaltia, la va sobtar molt constatar els pocs recursos que s'hi destinen.

Així ho explica la jove, segons informa el consistori, que relata el següent després d'una jornada en què va fer una visita als investigadors: "La feina dels investigadors per a mi és increïble, a part de dura. Gent amb una formació excepcional, talents que no poden desenvolupar-se per falta de finançament. Personalment, era molt conscient de la diferència entre la cultura anglosaxona i la nostra en aquest àmbit, però avui m'ha sobtat molt veure l'escassetat de fons que es disposen al nostre país".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema