L'Audiència de Girona ha condemnat a una pena de tres anys i mig de presó el jove que va malferir el seu company de pis a Blanes atacant-lo amb una catana i una defensa extensible. El processat, Daniel Antonio Silva, s'enfrontava a 12 anys de presó per una temptativa d'assassinat.

El tribunal, però, conclou que l'acusat va cometre un delicte de lesions amb traïdoria, perquè tot i que inicialment volia matar la víctima, al final ell mateix es va fer enrere.

«Va parar d'agredir-lo i li va obrir la porta perquè marxés», recull la sentència. A més de la pena de presó, el tribunal prohibeix que Silva s'acosti a menys de mig quilòmetre de la víctima durant cinc anys i l'obliga a pagar-li una indemnització de 9.000 euros.

Els fets que ara l'Audiència ha sentenciat van tenir lloc la matinada del 13 d'agost de l'any passat. Aleshores, l'acusat, un jove xilè de 26 anys, compartia pis amb la víctima.

Els dos s'estaven en un pis de l'avinguda d'Extremadura de Blanes. Aquella nit, segons conclou la sentència, Silva va agredir l'altre noi. Ho va fer aprofitant que estava adormit al sofà i que no es podria moure massa perquè portava un braç enguixat. Primer li va colpejar el braç amb una defensa extensible i quan l'altre es va despertar pel dolor i va caure al terra, el va continuar colpejant.

Després de picar-lo per tot el cos, el condemnat va agafar una catana que hi havia damunt la taula del menjador i li va començar a clavar al cap i a les cames.

Després de malferir el seu company de pis, ell mateix el va fer fora de casa. Un veí va trobar el jove ensangonat en ple carrer. Arran de les ferides, la víctima va haver d'ingressar a l'hospital.

Fugit durant tres mesos

La policia, però, no va poder detenir Daniel Antonio Silva fins al novembre. Quan aquell matí, poques hores després de l'atac, els agents van anar fins al pis, l'acusat es va negar a obrir-los i s'hi va atrinxerar durant hores. Els Mossos i la Policia Local van poder-hi entrar aquella tarda, després d'aconseguir un manament judicial, però aleshores l'agressor ja havia aconseguit fugir per la teulada.

Va estar desaparegut tres mesos, fins que la policia el va poder arrestar, moment en el qual va ingressar a la presó.