24 de gener de 2018
24.01.2018

La unitat d'estada curta de l'hospital de Blanes atén més de 110 pacients

El nou servei, que es va crear al mes de novembre, funciona com a alternativa a l'hospitalització convencional

24.01.2018 | 09:25
L´hospital de Blanes.

La nova Unitat de Curta Estada d'Urgències de l'hospital de Blanes ha atès 114 pacients durant els dos primers mesos de funcionament. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) va crear aquest servei a finals de novembre com a alternativa a l'hospitalització convencional recollida al Pla Nacional d'Urgències de Catalunya (PLANUC) amb l'objectiu de millorar la saturació de les urgències.

Els pacients que hi han ingressats s'hi han estat de mitjana 2,3 dies i ha tingut una ocupació del 76%. La unitat compta amb set llits i un metge d'urgències en un torn de vuit del matí a dos quarts de quatre de la tarda.

Patologies freqüents

Les patologies més freqüents ateses han estat les insuficiències cardíaques, malalties pulmonars obstructives cròniques, asma, bronquitis, infeccions urinàries i infeccions respiratòries. Diversos estudis publicats recentment, constaten que aquest tipus d'unitats milloren els indicadors de gestió clínica i de qualitat assistencial perquè disminueixen el temps d'estada mitjana dels pacients i també les noves consultes a Urgències.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema