La província de Girona avui tindrà un dia passat per aigua i en alguns punts, tal i com preveia el Servei Meteoròlogic de Catalunya, les precipitacions són en forma de neu.

A Puigcerdà, tal i com informa el seu observador local, a dos quarts de nou del matí destacava que s'han acumulat 11 centímetres de neu fruit de la nevada que ha començat de matinada.

En altres punts de la Cerdanya i el Ripollès la neu també hi ha fet presència com per exemple a la vall de Nüria, Das, Alp o a Planoles.

Fins i tot, s'ha pogut veure neu a Rocacorba, on ara el matí queien bolves.

Aquestes nevades obliguen, segons el Servei Català de Trànsit, a l'ús de cadenes a la Colla de Toses. Una via on també s'ha restringit el pas de camions.

La mateixa situació es repeteix a la via C-162, en el tram entre Urús i Fontanals de Cerdanya. Aquí també és obligatori l'ús de les cadenes.

Els problemes de trànsit també provoquen que el túnel del Cadí s'hi hagi restringit la circulació de camions.

Molts pobles han quedat emblanquinats i a primera hora del matí encara ho estaran més.

El Consell Comarcal del Ripollès ha anunciat via Twitter que s'ha suspès el transport escolar en diversos punts de la comarca com per exemple, a Toses o Planoles, entre altres.

Pel que fa a les plugesEl SMC ha activat un avís per intensitat de pluja, que preveu que a la Selva hi hagi pluja generosa fins a les 12 del migdia.