07 de febrer de 2018
07.02.2018
OBITUARI

Xavier Rotllan: Persona honesta i advocat valent

Tenia 64 anys i va ser enterrat dimarts a Lloret de Mar

07.02.2018 | 13:36
Xavier Rotllan (esquerra) amb l´advocat González Peeters en el judici del cas Turisme el 2005.

Vaig conèixer en Xavier al seu despatx de Barcelona ja fa molts anys. Jo el buscava perquè sabia que era un advocat, militant d´Unió, que anava al darrere de la corrupció d´Unió. La frase pot semblar impos­si­ble i més en els temps que corren, pe­rò en aquesta ocasió era així. En Rotllan era, per damunt de tot, una persona honesta i no tenia cap in­con­venient a demostrar-ho als seus amics i coneguts i a aquells que no ho eren tant, d´amics, aquells a qui considerava culpables de fer mal a Catalunya i a Unió.

Va lluitar anys i panys contra les martingales dels dirigents democra­ta­cris­tians al costat de moltes altres persones que s´autoanomenaven «sector renovador» i que l´únic que pretenien era netejar el partit. Rotllan no aspirava a ocupar un càrrec, no volia transcendència ni reconeixe­ment. Només pretenia que el nom de la formació de Carrasco i Formi­gue­ra quedés immaculat.

Lluitar perquè la veritat sortís a la llum

Es va frustrar infinitat de vegades en adonar-se que el sistema sovint era impenetrable, rocós i hermètic. Pe­rò mai va defallir i va seguir la se­va lluita amb els mitjans que te­nia a l´abast, els seus coneixements com a advocat. Finalment va aconseguir ser responsable que una part de la veritat (mai se sap tota) sor­tís a la llum i no en va es va gua­nyar el sobrenom d´«advocat valent».

I si en la branca professional era una fura (capaç de revolucionar mig Catalunya amb un simple missatge de mòbil), en la personal no es quedava curt. Estava disposat a ajudar a qui fos, sempre que fos per una causa que considerés justa i sense demanar res a canvi.

I cantava les veritats sense rancors ni retrets. Una vegada vaig sen­tir com li deia a un amic seu que el millor que li podria passar és que anés un cert temps a la pre­só; que aquesta era l´única manera d´aconseguir que xerrés tot el que sabia. Rotllan era així. Honest i sincer. Amb ell i amb els altres.

Francesc Xavier Rotllan Agustí va morir divendres a l'edat de 64 anys i dimarts va ser enterrat al seu estimat Lloret de Mar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook