Josep Marigó i Costa, alcalde de Blanes en dues etapes, ha mort en les últimes hores després d'una llarga malaltia. Marigó va néixer al barri de Poblenou de Pineda de Mar l'any 1959 i és tècnic especialista en mecànica i electricitat de l'automòbil. Va ser professor de secundària del Departament d'Educació, amb l'especialitat de mecànica i de tecnologia i va fer classes a l'Institut Lluís Companys de Tordera.

Des de jove, va estar implicat en entitats i organitzacions socials i culturals. A Blanes la seva implicació en entitats va començar l'any 1984. Entre d'altres va formar part de Rialles, de l'AMPA de l'Escola Quatre Vents i de l'associació de veïns del Control Horta de la Perlament.

L'any 1998 es va afiliar al PSCprimer com a regidor de l'Ajuntament de Blanes i com alcalde, en dues etapes (2003-2007) i (2011-2015). També va ser diputat provincial i president de Dipsalut, l'Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona.

Des del PSC han lamentat la pèrdua en un tuit

En el Partit dels Socialistes, Marigó va ser primer secretari de l'Agrupació Local de Blanes, president del Consell de Federació del PSC a comarques gironines i membre del Consell Nacional del PSC.

L’Ajuntament de Blanes ha anunciat en un comunicat que té previst fer un reconeixement públic a la figura de l’exalcalde, que des que va deixar l’alcaldia fa tres anys havia retornat a la seva feina com a professor a un institut de Tordera.

Fins al moment, segons el consistori, la família encara no ha comunicat quan es farà la cerimònia exequial.

L’actual alcalde de Blanes, Mario Ros i Vidal, ha destacat la tasca desenvolupada i la important empremta deixada per Josep Marigó al front del consistori blanenc durant els dos mandats, així com la implicació que sempre va mostrar envers la seva vila d’adopció, tant a nivell social com polític i personal.