Nou cas de maltractament animal a Blanes. Uns desconeguts van malferir una gata i li van trencar el llom disparant-li amb una escopeta de perdigons. El felí, que té poc més d'un any de vida, va aparèixer arrossegant-se per la zona propera a la ciutat esportiva. Una noia que la va sentir miolar la va dur al veterinari, on li van fer una radiografia i van descobrir que un tret li havia seccionat la medul·la. L'animal, a qui han batejat com a «Lali», no es pot moure de mig cos en avall i necessita ajuda per fer les seves necessitats.

Des del centre veterinari Mireia Balliu, on tenen el felí ingressat a l'UCI, van fer saber el cas a l'entitat Sa Gatonera (que té cura dels gats que viuen al carrer). Un dels seus fundadors, Dani García, explica que el de la és un cas «bastant greu» de maltractament animal. «La gata no pot fer res, ni tan sols les seves necessitats, i se l'ha d'estimular», explica. García diu que es van resistir a sacrificar-la i que van decidir difondre'n el cas per les xarxes socials per veure si algú se'n podia fer càrrec. «Ens fa la sensació que no ha estat sempre al carrer, perquè se la veu molt neta, i potser vivia en algun dels masos de la zona; però ningú l'ha reclamada», concreta.

L'entitat i la clínica veterinària, però, ja han trobat un voluntari que està disposada a acollir-la. Es tracta d'un home de Barcelona, que té dos felins més en la mateixa situació que la Lali. «Des de l'associació farem seguiment, perquè no volem que l'animal pateixi; si això passa, la nostra ètica ens diu que és millor adormir-lo», concreta Dani García. Des de Sa Gatonera ja avancen, però, que portaran el cas de maltractament animal davant dels Mossos d'Esquadra. «Quan tinguem l'informe final del veterinari, ho denunciarem a la policia», subratlla García.

El felí malferit per un tret ha aparegut justament pocs dies després que un brètol matés una gata de carrer d'una puntada de peu. El felí, que tenia entre 1 i 3 anys, vivia en una colònia que hi ha al carrer Astúries. L'associació ja ha denunciat el cas i demana ajuda de possibles testimonis per intentar localitzar el brètol.