El Jutjat d'Instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners va deixar ahir en llibertat provisional el fill de Jordi Magentí, el presumpte autor del doble crim al pantà de Susqueda. El jove, de 30 anys, va passar ahir al voltant de les 12 del migdia a disposició del jutge, detingut en relació amb una causa per tràfic de drogues.

El fill - que té el mateix nom que el seu pare- es va acollir al seu dret a no declarar i va quedar en llibertat provisional, investigat per un delicte contra la salut pública. La causa va ser declarada com a secreta, ja que podria mantenir una presumpta vinculació amb la del seu progenitor. Tampoc l'advocat del detingut, preguntat després de la decisió judicial, va voler fer cap declaració en referència al tema.

El jove va ser detingut dilluns passat pels Mossos d'Esquadra a Salt, la localitat on té el seu domicili. Els agents de seguretat, els investigadors i la comitiva judicial van escorcollar el pis i, seguidament, el van portar amb ells perquè també fos present en tot l'escorcoll que s'estava duent a terme al domicili familiar des de quarts de dues del migdia, on ja hi havia el seu pare, assistit per una advocada. El fill de Magentí havia viscut durant un temps al municipi d'Anglès amb el seu pare i la seva mare. L'any 1997 Magentí pare la va assassinar i va estar reclòs durant dotze anys pels fets.

Pendents del pare

El següent de passar a mans de la justícia ha de ser l'arrestat pel doble crim. Després d'haver esgotat les 72 hores en diligències policials i passats els tres intensos dies d´escorcolls, serà el jutge qui decidirà el futur de Jordi Magentí. L'home, defensat pel bufet d'advocats Salellas, durant els darrers dies es va declarar innocent dels fets pels quals se l'acusa, però davant la contundència dels Mossos d'Esquadra en assegurar que és ell el que va matar la Paula i en Marc, serà doncs la justícia que dicti la darrera paraula.