Qui és el principal acusat del doble crim de Susqueda, com i per què hauria decidit acabar amb la vida dels dos joves del Maresme? Aquests són alguns dels interrogants que encara estan sobre la taula, però a mesura que van passant les hores es van coneixent més informacions sobre qui és Jordi Magentí. La causa de moment està sota secret de sumari, tal com ha establert el magistrat del jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners.

El presumpte autor del doble crim és un home solitari, sense amics, que anava i venia de Susqueda com si fos una casa més per a ell. Així ho han pogut comprovar els investigadors dels Mossos d´Esquadra al llarg d´una investigació llarga i molt complicada i que ha comptat amb escoltes, seguiments i anàlisi informàtica, entre moltes altres actuacions.

Una de les particularitats del presumpte assassí de Susqueda, Jordi Magentí Gamell, és el seu nivell intel·lectual. Els investigadors el qualifiquen de «superhome» perquè compta anb un coeficient intel·lectual que estaria per sobre la mitjana. Val a dir també que, segons professionals de la salut mental, quan un criminal està en acció i sota pressió esdevé encara una persona molt més intel·ligent que en circumstàncies normals. I per tant, pot ser que algú així, si comet un crim, tingui cura de tot detall . Magentí, segons han pogut constatar, és una persona molt meticulosa i no ha col·laborat gaire amb la policia.

Com va dir l´intendent de la Divisió d´Investigació Criminal, Antoni Rodríguez, aquest dilluns, el cos policial «té la certesa que és l'autor de l'assassinat». Per poder-ho demostrant han anat acumulant proves contra el que consideren el presumpte autor de l´assassinat de la Paula i en Marc, els dos nois del Maresme. La Unitat Central de Desapareguts dels Mossos, en col·laboració amb la comissaria de Santa Coloma de Farners, han anat gairebé dia sí dia no des dels fets al pantà de Susqueda.

Per poder trobar les proves per justificar-ne la detenció i suposada autoria del crim, els agents han anat a recollir vestigis, han inter­rogat veïns que freqüenten la zona del pantà de Susqueda i s´han revisat les càmeres, les quals, a través d´una minuciosa investigació, han identificat el vehicle del principal sospitós, que és del seu oncle, però que ell utilitzava per anar al pantà.

El dia 24 d´agost, el dia del crim, les imatges el situen a la zona de l´embassament i també diversos dies després. La policia considera que es coneix el pantà com si fos seu i tots els racons de matolls i bosc. Per tant, no descarten que hagi amagat l´arma del crim en algun dels llocs on ells no han pogut arribar.

Ahir durant un parell d´hores, agents de la policia científica van tornar a agafar detectors de metall -tal com van fer dimarts- per buscar l´arma del crim. Acompanyats del principal sospitós, la comitiva judicial i els Mossos d´Esquadra van tornar al camp amb cobert de l´oncle de Jordi Magentí. Allà s´hi van estar una estona i tot seguit, van enfilar cap a un camp d´avellaners situat a uns 500 metres. Els agents, equipats amb detectors de metall, van recórrer tot l´espai i el resultat, sota la intensa nevada, va tornar a ser negatiu. L´arma no va aparèixer. Aquesta ha estat la primera vegada que el policites han utilitzat els detectors de metall enmig de la neu.

Avui està previst que el principal acusat pel crim de Susqueda, Jordi Magentí Gamell, vagi cap a la seu judicial, després de dormir tres dies a les garjoles policials. El magistrat del jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners avui el rebrà i no se sap si Magentí declararà i revelarà alguna informació sobre els fets.