Anglès i Santa Coloma es van llevar ahir amb destrosses i algunes carreteres tallades pel fort ben que va bufar de matinada. I és que es van superar els 100 quilòmetres hora a la comarca de la Selva, una àrea poc avesada a aquests tipus d´inclemències meteorològiques. L´episodi de vent va arribar després d´una setmana que la meteorologia ha estat protagonista amb nevades a les comarques de Girona i fort temporal marítim a la Costa Brava.

Ahir, quan els veïns d´Anglès i Santa Coloma es van llevar es van trobar amb arbres al mig de la carretera o de vials; pedres arrossegades, cables de llum i telèfonics caiguts, mobiliari urbà al mig del carrer. En ambdues poblacions el vent va bufar de valent durant la nit fins al punt de situar-se entre les ratxes més fortes de Catalunya. Portbou, com és habitual, va liderar el rànquing català amb 110,5 km/hora però a Anglès hi va haver un cop màxim de 104,7 km/h i a Santa Coloma, de 90,7 km/hora.

La situació meteorològica va generar problemes al matí a les carreteres. A la carretera de la Vergonya -l´N-141- i la C-63 que es van haver de tallar per la presència d´obstacles al mig de la calçada que suposaven un perill per als conductors. La carretera de la Vergonya (N-141) va estar tallada ahir el matí durant una hora i quart al seu pas per Anglès per la caiguda d'arbres i cables a la via. Per aquest motiu, es van fer desviaments pel centre del poble. La via es va poder reobrir pels volts d'un quart de nou del matí, segons el SCT (Servei Català de Trànsit). Aquesta no és l'única carretera que es va veure afectada pel fort vent i els seus efectes sinó que la C-63 entre Anglès i la sortida de l'Eix a Santa Coloma va quedar tallada entre dos quarts de sis del matí fins gairebé les vuit. El motiu, el mateix, la caiguda d'elements a la via, sobretot arbres. Els Bombers també van haver de fer sortides a la carretera d'Osor, la GI-542, pel mateix motiu.

A Santa Coloma de Farners el fort vent també va causar diversos incidents per tota la vila. Destaca un arbre caigut al carrer de la Creu, que va provocar alguns danys materials en vehicles i a les tanques de diversos habitatges. Durant el matí, el vial va restar tallat mentre hi treballaven per solucionar la situació.

Rècord de ràfegues a Banyoles

A Banyoles es va produir un rècord de ratxa de vent la matinada d´ahir. I és que segons els meteoròlges Enric i Gabriel Estragués, col·laboradors del Diari de Girona, Banyoles va viure el temporal de vent de garbí més fort des del dia 6 de març de l´any 2008.

El vent va començar a la una de la matinada i va acabar pels volts de les set d´ahir. Durant aquestes 6 hores, un temporal molt fort de vent de garbí de força 10 va castigar la ciutat amb ràfegues sostingudes d´entre 88 i 100 km/hora. El moment de màxima intensitat del vent es va registrar entre les 3 i les 4 de la matinada.

Pel que fa a la previsió per als propers dies, aquest cap de ­setmana s'espera un temps molt variable a causa del pas de diversos fronts, segons el Meteocat. Dissabte serà assolellat i el diumenge pot haver-hi núvols i algun ruixat.