Runes, restes d'obra, mobles, pneumàtics, ampolles o electrodomèstics voluminosos, com neveres, són només alguns dels objectes que van retirar cinc persones de la Fundació Onyar de la riera d'Osor, entre Anglès i Sant Hilari Sacalm.

L'objectiu de l'actuació era eliminar residus i elements tòxics de la llera, fomentar la salut creant un itinerari saludable i retirar brancada morta i arbres en mal estat. La riera d'Osor està inclosa, parcialment, en l'Espai Natural de les Guilleries.

Segons va informar ahir la Diputació de Girona, els treballs, que han tingut un cost total de 22.821,64 euros, van consistir a retirar abocaments incontrolats en 24 punts de la riera; en realitzar treballs forestals per potenciar l'efecte filtrador i depurador de la vegetació de ribera, i en adequar i senyalitzar un itinerari saludable circular que s'inicia al nucli d'Osor i recorre gairebé uns 5 quilòmetres a l'entorn de la riera. El traçat, en tractar-se d'una zona muntanyosa, es recorre en una hora i mitja i té una dificultat moderada.

El projecte es va emmarcar dins del conveni de col·laboració establert entre la Diputació de Girona i la Fundació Bancària «la Caixa» per conservar i millorar el medi natural i la biodiversitat a la demarcació de Girona, alhora que fomenta la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.