Els grups municipals d'ERC, ICV-EUiA i Batega de Blanes van criticar ahir, a través d'un comunicat, la gestió que va fer l'equip de govern (PSC) de la vaga feminista del passat 8 de març i l'incompliment de la moció de suport d'aquest acte, que es va aprovar en el ple del 22 de febrer amb els vots dels grups ICV-EUiA, ERC, Batega per Blanes, CUP i PSC, amb el vot en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans.

Segons els partits de l'oposició, és «incoherent» que l'ajuntament s'adherís formalment a la vaga i «després descompti de la nòmina el temps de vaga o faci tornar les hores» als treballadors municipals. «Exigim que els treballadors i treballadores que es van afegir a la vaga no es vegin perjudicats per aquest fet, ja que és la institució mateixa per a la qual treballen que n'incentiva la participació».

D'altra banda, els grups municipals també van criticar que el consistori no va anunciar que s'adheria a la vaga fins al dia 7 de març i que en la informació sobre les activitats organitzades «en cap moment es mencionava que era una jornada reivindicativa al voltant de la Vaga Feminista». «En relació a aquest i altres temes, cal remarcar el mal ús dels mitjans institucionals per part del grup municipal del PSC per donar a conèixer el que fa», afegien en el document.

Finalment, també van criticar que abans de la vaga, no s'impulses un grup de treball amb la participació dels grups polítics i les entitats feministes de la ciutat per articular accions conjuntes basades en les reivindicacions de la vaga.

«Tot això ens fa pensar que a l'ajuntament hi ha una manca de voluntat política i de sensibilitat al voltant de les dones i les discriminacions que recauen sobre elles, poc interès a l'hora d'afrontar de forma clara i decidida els plans d'igualtat, cenyint-se aquest equip de govern a fer allò que es creu 'políticament correcte', quan són les institucions municipals les que haurien de fer el màxim esforç en donar sortida als problemes socials», reivindicaven en el comunicat.