14 de març de 2018
14.03.2018

Critiquen la gestió del govern de Blanes en la vaga feminista del 8-M

ERC, ICV-EUiA i Batega es queixen que l'Ajuntament descompti de la nòmina el temps de vaga, tot i adherir-s'hi

14.03.2018 | 09:45
A Blanes, la concentració va reunir més de 500 persones.

Els grups municipals d'ERC, ICV-EUiA i Batega de Blanes van criticar ahir, a través d'un comunicat, la gestió que va fer l'equip de govern (PSC) de la vaga feminista del passat 8 de març i l'incompliment de la moció de suport d'aquest acte, que es va aprovar en el ple del 22 de febrer amb els vots dels grups ICV-EUiA, ERC, Batega per Blanes, CUP i PSC, amb el vot en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans.

Segons els partits de l'oposició, és «incoherent» que l'ajuntament s'adherís formalment a la vaga i «després descompti de la nòmina el temps de vaga o faci tornar les hores» als treballadors municipals. «Exigim que els treballadors i treballadores que es van afegir a la vaga no es vegin perjudicats per aquest fet, ja que és la institució mateixa per a la qual treballen que n'incentiva la participació».

D'altra banda, els grups municipals també van criticar que el consistori no va anunciar que s'adheria a la vaga fins al dia 7 de març i que en la informació sobre les activitats organitzades «en cap moment es mencionava que era una jornada reivindicativa al voltant de la Vaga Feminista». «En relació a aquest i altres temes, cal remarcar el mal ús dels mitjans institucionals per part del grup municipal del PSC per donar a conèixer el que fa», afegien en el document.

Finalment, també van criticar que abans de la vaga, no s'impulses un grup de treball amb la participació dels grups polítics i les entitats feministes de la ciutat per articular accions conjuntes basades en les reivindicacions de la vaga.

«Tot això ens fa pensar que a l'ajuntament hi ha una manca de voluntat política i de sensibilitat al voltant de les dones i les discriminacions que recauen sobre elles, poc interès a l'hora d'afrontar de forma clara i decidida els plans d'igualtat, cenyint-se aquest equip de govern a fer allò que es creu 'políticament correcte', quan són les institucions municipals les que haurien de fer el màxim esforç en donar sortida als problemes socials», reivindicaven en el comunicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook