L'Ajuntament de Caldes de Malavella ha iniciat les tasques per plantar vegetació a la zona on el mes d'agost passat, s'hi van fer les obres de millora del col·lector del clavegueram que passa per la riera de Santa Maria. Aquesta era una actuació molt reclamada pels veïns.

La xarxa de sanejament d'aigües residuals del municipi de Caldes de Malavella comptava, fins ara, amb un col·lector principal que discorria per la llera de la riera de Santa Maria, mitjançant el qual es recollien les aigües residuals de tot el nucli urbà i de la urbanització d'Aigües Bones. Amb els anys, però, s'havia anat deteriorant i es trobava en un estat de conservació molt precari, provocant la fuita d'aigües residuals a la llera de la riera i l'entrada d'aigües d'escolament de plujanes dins el col·lector. El nou col·lector ara està totalment soterrat a la llera de la riera, millorant així, la capacitat hidràulica de la riera.

Abans de començar les obres, la Fundació Emys va retirar les tortugues i altres espècies que viuen a la zona per protegir-les. Abans de tornar-les al seu hàbitat natural calia revegetar la zona per deixar la riera en l'estat en què es trobava abans de les obres. Principalment s'estan plantant herbes aquàtiques que ajuden a depurar l'aigua i a mantenir l'entorn net, i vegetació a la llera de la riera, que afavoreixen la biodiversitat.