Arbúcies construirà una piscina climatitzada i reformarà les exteriors, que daten de l'any 1983. Segons va informar ahir el consistori, el ple va aprovar l'avantprojecte

amb els vots favorables de l'equip de govern (EPA) i l'abstenció de CiU i ERC. La proposta també preveu l'ampliació dels vestidors actuals i la construcció de les noves sales de gimnàs.

Les piscines exteriors van ser construïdes l'any 1983 i actualment no compleixen la normativa de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu, l'equip de govern va projectar una remodelació integral de l'espai poliesportiu de Can Delfí, en lloc de reformar les piscines altra vegada. Segons va explicar l'alcalde, Pere Garriga, la proposta projecta la piscina climatitzada entre la piscina gran i la zona de gespa que hi ha fins als arbustos que delimiten l'espai per la riera. I, al costat de la piscina climatitzada, està previst construir-hi una nova piscina exterior per a ús lúdic. En aquest sentit, el regidor d'Activitat Física i Esport, Àngel Cabrero, va matisar que la piscina climatitzada servirà tant per a aquelles persones que vulguin nedar-hi o fer-hi cursets de natació, com també per a aquelles persones que la necessiten per tractar problemes de salut, i que les piscines exteriors es limitaran a usos lúdics i de lleure. Aquesta nova piscina tindrà quatre carrils de 25 metres de llargada. «Estarà adequada a la realitat d'Arbúcies», va valorar Cabrero.

Altres reformes

La reforma afectarà els actuals vestidors, que s'ampliaran, i també s'instal·laran tres noves sales de gimnàs d'aproximadament 400 metres quadrats a les quals es traslladarà una part important de les diferents activitats dirigides que actualment es desenvolupen al poliesportiu de Can Pons, a la sala polivalent del Camp de Futbol i al poliesportiu de Can Delfí. A Arbúcies hi ha al voltant de 1.100 persones que fan esport en les diferents activitats dirigides que organitza l'Ajuntament com ioga, aeròbic, spinning, escola d'esquena, gimnàstica de manteniment o zumba. «Aquest equipament vol ser modèlic i fet amb sentit comú», va dir Garriga.