Recaptar 6.000 euros a través de la venda d'escuts policials solidaris. Això és el que s'ha proposat la policia local de Blanes i el motiu pel qual explicaran aquesta campanya als 12 centres escolars de la

localitat. La ruta es va iniciar aquest dijous a l'escola Pinya de Rosa, on representants de l'AMPA venien els escuts solidaris mentre els agents ensenyaven als alumnes com és una armilla antibales o com funciona el cotxe patrulla, entre altres activitats. Els agents que coordinen la campanya a la localitat blanenca són el sots-cap, Manel Martínez, i l'agent Toni Linares, qui fa més de 30 anys que és col·leccionista internacional especialitzat en escuts oficials de policies i cossos d'emergència d'arreu del món.

La pròxima escola que visitaran serà la Sa Forcanera, a Mas Enlaire, així com l'escola Quatre Vents. Després de Setmana Santa, la ruta de la Policia Local continuarà a l'escola Mossèn Joan Batlle, a Ca la Guidó, i seguirà amb la resta de centres d'enseyament.

Cada escut, que és brodat i adhesiu, té un preu de 4 euros, que s'entreguen íntegrament a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. L'objectiu final de tot plegat és aconseguir els 30 milions d'euros necessaris per a la creació del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre oncològic infantil més gran d'Europa.

A Blanes, els escuts solidaris es poden adquirir a: la seu policial, la pastisseria Can Mies, la Cerveseria Aromes, el Gabinet Mèdic, la Xurreria La Plantera, l'antiga Escola Safa, la Biblioteca Comarcal, Polimèdic, la Oficina de l'AMIC, la Ciutat Esportiva i la Llibreria Kathy.