17 de març de 2018
17.03.2018

Detenen a Lloret un dels membres d'un grup que va estafar 450.000 € a una dona

Tres homes es van fer passar per inversors i li van dir que li canviarien bitllets de 500 euros per altres de valor inferior a canvi d'una comissió

19.03.2018 | 07:07
Els presumptes estafadors a l´entrada de l´hotel de l´intercanvi

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home a Lloret de Mar per pertànyer a un grup criminal que va estafar 450.000 euros a una dona de Valls pel mètode conegut com a Rip Deal. En total, tres homes formaven un grup criminal que s'havia especialitzat a realitzar estafes mitjançant aquest mètode, que consisteix bàsicament en intercanviar bitllets autèntics per falsos. Els fets es remunten al 19 de febrer, quan una dona va denunciar davant dels Mossos que havia estat víctima d'una estafa.

Segons va manifestar als agents, un amic seu la va informar que havia conegut tres inversors estrangers que estaven interessats a realitzar un intercanvi de bitllets de 500 euros per altres de valor inferior a canvi d'una comissió. Donat que la víctima disposava d'uns estalvis, va decidir acceptar l'intercanvi dels bitllets a canvi d'una comissió d'un 15%, la qual es repartirien ella i els inversors.

Uns dies després, ella, el seu amic i els tres inversors van quedar en un hotel de Sant Just Desvern per realitzar la transacció per un valor de 450.000 euros. Un cop comprovada l'autenticitat dels bitllets, els inversors van lliurar els diners a la víctima dins d'una bossa de mà amb un cadenat. En obrir-la, va comprovar que a l'interior no hi havia bitllets de 500 euros com havien acordat sinó 21 feixos de 50 bitllets cadascun de bitllets falsos. La Unitat Central d'Estafes i Mitjans de Pagament va iniciar una investigació que va permetre identificar els autors de l'estafa. Els tres homes formarien part d'un grup que es dedicava a cometre delictes d'estafa i que ja havien estat detinguts amb anterioritat pels Mossos.

El dia 22 de febrer els investigadors van localitzar i detenir un dels membres del grup a Lloret de Mar, un home de nacionalitat italiana de 28 anys, el qual va quedar en llibertat amb càrrecs un cop va passar a disposició judicial. I el 8 de març van detenir els altres dos membres del grup a Esplugues de Llobregat, els quals el jutge també va deixar en llibertat amb càrrecs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook