Coincidint amb l'acte de presentació de l'exposició, l'Ajuntament de Susqueda va anunciar que impulsarà un pla de dinamització comercial i empresarial amb l'objectiu de «revitalitzar i modernitzar l'economia del municipi». Per executar aquest pla, el consistori va signar un acord amb el Consell Comarcal de la Selva. «Gràcies als serveis de dinamització que posem a disposició dels agents econòmics i emprenedors del poble podrem millorar el conjunt de serveis i activitats que ofereix el nostre teixit empresarial», va valorar l'alcaldessa, Eva Viñolas. «Els dinamitzadors s'aproparan a les petites i mitjanes empreses del municipi que ho demanin i, a partir d'aquí, podran gaudir d'un assessorament que els permetrà disposar d'una nova visió per impulsar, adaptar i fer créixer el seu negoci», va afegir.

Tal com va explicar Viñolas a Diari de Girona el desembre passat, l'assassinat de la jove parella del Maresme a finals d'agost al pantà estava tenint conseqüències negatives en el turisme local. «Arran d'aquest tràgic succés s'ha criminalitzat tot el municipi i la gent té por de venir», va lamentar l'alcaldessa en aquell moment, recordant que Susqueda viu de l'activitat turística, ja que no té poble com a tal i, per tant, tampoc comerç local. En aquest sentit, Viñolas va criticar «les mentides i la propaganda negativa» feta sobre aquest municipi.

Ara, des del consistori es vol fer arribar aquest servei de dinamització a tots els àmbits i sectors comercials que treballen al municipi. «Des dels productors de mel als ramaders de boví, porcí o oví, passant pels restauradors, hostals i turisme rural», va destacar la batllessa.