L’Ajuntament d’Arbúcies ha posat en funcionament un nou servei d’Orientació i Suport (SOS) on s’assessora sobre els consums problemàtics de drogues i altres comportaments de risc. Segons ha informat el consistori, el servei és presencial, està obert el dijous de deu del matí a dotze del migdia i compta amb un preventòleg que ajuda a valorar la situació als afectats i a les seves famílies. Els psicofàrmacs i els mòbils són alguns dels abusos més habituals.

La prevenció sobre addiccions no és nova a Arbúcies, ja que l’any 2013 l’Ajuntament ja va iniciar una bateria d’accions com la formació a agents socials, tallers preventius a les aules i les tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a la prevenció, mitjançant la web http://laresclosa.cat i la gestió d’un compte de Facebook i d’Instagram amb el mateix nom: La Resclosa d’Arbúcies.

També es va signar un conveni ASA (Alternativa a la Sanció Administrativa) entre la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament, la finalitat del qual és establir un protocol d’actuació per abordar la problemàtica de les drogues en menors amb mesures educatives i terapèutiques, més enllà de l’actuació sancionadora. Es començarà a aplicar l’any 2018 amb un paper social important per part de la Policia Local d’Arbúcies. Paral·lelament, s’ha donat suport a algunes persones i familiars que requerien assessorament i orientació sobre el seu procés terapèutic, fet que ha evolucionat cap al SOS.

El servei està ubicat al primer pis del carrer Pont, 2 i es pot demanar cita des de la web de La Resclosa d’Arbúcies, al telèfon 663 733 713 o al correu electrònic suport@laresclosa.cat.