20 de març de 2018
20.03.2018

Arbúcies crea un servei per assessorar sobre els abusos dels mòbils o les drogues

Aquesta assistència és presencial i compta amb un preventòleg que ajuda a valorar la situació dels afectats i de les seves famílies

20.03.2018 | 14:30

L´Ajuntament d´Arbúcies ha posat en funcionament un nou servei d´Orientació i Suport (SOS) on s´assessora sobre els consums problemàtics de drogues i altres comportaments de risc. Segons ha informat el consistori, el servei és presencial, està obert el dijous de deu del matí a dotze del migdia i compta amb un preventòleg que ajuda a valorar la situació als afectats i a les seves famílies. Els psicofàrmacs i els mòbils són alguns dels abusos més habituals.

La prevenció sobre addiccions no és nova a Arbúcies, ja que l´any 2013 l´Ajuntament ja va iniciar una bateria d´accions com la formació a agents socials, tallers preventius a les aules i les tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a la prevenció, mitjançant la web http://laresclosa.cat i la gestió d´un compte de Facebook i d´Instagram amb el mateix nom: La Resclosa d´Arbúcies.

També es va signar un conveni ASA (Alternativa a la Sanció Administrativa) entre la Conselleria d´Interior de la Generalitat de Catalunya i l´Ajuntament, la finalitat del qual és establir un protocol d´actuació per abordar la problemàtica de les drogues en menors amb mesures educatives i terapèutiques, més enllà de l´actuació sancionadora. Es començarà a aplicar l´any 2018 amb un paper social important per part de la Policia Local d´Arbúcies. Paral·lelament, s´ha donat suport a algunes persones i familiars que requerien assessorament i orientació sobre el seu procés terapèutic, fet que ha evolucionat cap al SOS.

El servei està ubicat al primer pis del carrer Pont, 2 i es pot demanar cita des de la web de La Resclosa d´Arbúcies, al telèfon 663 733 713 o al correu electrònic suport@laresclosa.cat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook