21 de març de 2018
21.03.2018

Condemnat a nou mesos de presó per fer una compra amb 440 euros falsos a Santa Coloma

L'acusat, que s'enfrontava a cinc anys i mig de presó, reconeix haver adquirit un ordinador i una tauleta tàctil de manera fraudulenta

21.03.2018 | 07:44

L'Audiència de Girona va condemnar ahir a nou mesos de presó un home acusat de comprar un ordinador i una tauleta tàctil amb 440 euros falsos a Santa Coloma de Farners. El processat, Fouad el Bouziani, va reconèixer que el 7 de febrer del 2014 va acordar la compra de l'ordinador portàtil i la tauleta tàctil amb la víctima. «Actuant amb l'objectiu d'enriquir-se il·lícitament», va pagar amb 22 bitllets falsos. En total, l'import pactat era de 440 euros.

Segons va indicar la fiscalia a l'escrit d'acusació i el mateix acusat va admetre, va actuar amb la intenció «d'introduir els diners fraudulentament al tràfic comercial». Un cop fet el pagament, la víctima li va donar els objectes, va marxar i no es va adonar de l'estafa fins que va fer l'ingrés dels bitllets al banc. L'oficina es va posar en contacte amb ell l'endemà, per advertir-lo que els diners eren falsos. Segons el peritatge, els 22 bitllets eren «confusibles» amb diners «legítims». «Es tracta d'una falsificació perillosa», conclou. Tot i això, no consta d'on va treure els bitllets el processat ni qui els va falsificar.

L'acusat s'enfrontava inicialment a una pena de 5 anys i mig de presó i a pagar una multa de 880 euros per un delicte de tinença de moneda falsa en concurs amb un delicte d'estafa. Com que va admetre els fets, fiscalia i defensa van arribar a un acord per rebaixar-li la pena a 9 mesos de presó, 6 per l'estafa i 3 per tenir diners falsos. El tribunal el va condemnar de viva veu. A més, el processat va acceptar indemnitzar la víctima amb els 440 euros que li va estafar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit