Un dels objectius més immediat dels socialistes és poder portar a votació l'aprovació provisional del POUM en el ple del mes de setembre o octubre. Segons va informar ahir la regidora d'urbanisme, Pepa Celaya, ja s'ha sol·licitat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) un informe sobre la possibilitat d'incorporar al POUM les ampliacions fetes de manera il·legal en sòl no urbanitzable de protecció agrícola i sense llicència. «Encara no ens han contestat i els hi reclamarem», va afegir.

En aquest sentit, l'edil blanenca va explicar que el pròxim pas és incorporar «amb la màxima rapidesa possible» les noves peticions fetes per Urbanisme i Medi ambient de la Generalitat per poder portar el POUM a votació la pròxima tardor. Si finalment s'aprova -amb o sense ampliacions- serà Urbanisme de la Generalitat qui haurà d'aprovar definitivament el document.

Respecte al decret de tancament de les ampliacions dels càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa si no restituïen l'espai alterat, Celaya va indicar que tots dos establiments han presentat al·legacions. «Si finalment s'ha de fer el tancament, es farà en el moment que pertoqui», va afegir la regidora.

Aquests dos càmpings tampoc han pagat encara les sancions d'1,5 milions d'euros per al Bella Terra i d'1,3 milions pel Blanc d'Eivissa.