L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners va denunciar ahir, a través de les xarxes socials, les destrosses que una o diverses persones han causat en el desfibril·lador automàtic DEA instal·lat a la urbanització Santa Coloma Residencial. Segons va explicar l'alcalde, Joan Martí (ERC), l'aparell ha quedat totalment inutilitzat i la seva reparació costarà prop de 3.000 euros. «És una absurditat fer malbé aquest desfibril·lador que és tan necessari per salvar vides humanes. No s'entén», va lamentar el batlle. En aquest sentit, Martí va relatar que al llarg de l'any el consistori gasta molts diners reparant danys en el mobiliari urbà o netejant pintades a les parets, però que, en aquest cas, no es tracta «només del cost econòmic». «Per això, encara sap més greu», va indicar.

L'alcalde també va precisar que han volgut fer una denúncia pública amb la intenció que els ciutadans de la capital selvatana se sensibilitzin amb la necessitat de mantenir aquesta màquina en bon estat. «Si no ho expliquem, sembla que no passi res, i cal que la gent entengui què suposa», va subratllar l'alcalde colomenc. A més, Martí va remarcar també que tot el que es destina a reparar bretolades es podria invertir en noves actuacions al poble.

Aquesta és la segona vegada que es destrossa un desfibril·lador a Santa Coloma, ja que fa temps també es va fer malbé el del parc de Sant Salvador.