Els joves patinadors de Sant Hilari Sacalm veuran, en els pròxims mesos, com la seva petició més reivindicada es converteix en una realitat: tenir un skatepark al poble. Així ho ha donat a conèixer, a Diari de Girona, la regidora d'esports, Judit Gómez, qui avança que la intenció del consistori és tenir-lo enllestit aquest estiu. «Quan vam entrar a governar el 2015, vam veure molts joves patinant per les places del poble i, quan els vam comentar que anessin a un altre lloc, ens van dir que no tenien on anar», relata Gómez, qui explica que, per aquest motiu, es va començar a treballar en la creació d'aquest espai per patinar. A més, precisa que els nois van entrar unes instàncies insistint en la necessitat de tenir aquesta pista per patinar.

De fet, el pressupost municipal d'aquest 2018 ja inclou una partida de 20.000 euros per desenvolupar aquest projecte. «El que volem és implicar el jovent en el procés i que ens ajudin a dissenyar-lo», explica l'edil hilarienca. En aquest sentit, Gómez assenyala que també comptaran amb el suport d'Adrià Sanjuan, un veí de la localitat que actualment estudia arquitectura i que va fer el seu treball de recerca de batxillerat sobre la construcció d'un skatepark a Sant Hilari. «Ens vam reunir amb ell i està molt disposat a col·laborar», assegura la regidora.

Possibles ubicacions

De moment, l'Ajuntament ja s'ha reunit amb una vintena de nois per començar a parlar de la idea i està previst que avui, a les vuit del vespre, es tornin a trobar per decidir el disseny i l'espai on s'instal·larà la pista per patinar. «Una proposta és posar-lo a la Bòbila i l'altra, a la zona esportiva», concreta Gómez, qui assegura que l'obra es farà amb material reciclat, d'acord amb l'entorn i complint sempre la normativa.

Si el projecte acabés sent més costós de 20.000 euros, el consistori es planteja fer-ho en dues fases. «La nostra intenció és que estigui enllestit a l'estiu, però dependrà de la complexitat», subratlla la regidora, qui assegura que el primer skatepark de la localitat estarà acabat al llarg d'aquest any 2018.