El camp de futbol dels Pins serà enderrocat a finals d'estiu, segons va avançar ahir la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya (PSC). El projecte va ser aprovat inicialment per la Junta de Govern Local el 15 de març i es traurà a licitació per import de 147.210,97 euros (IVA inclòs). «Els tràmits són lents i calculem que al juliol ja podríem procedir a fer l'enderroc, però per evitar entorpir en la Festa Major, segurament es farà a l'agost», va detallar Celaya.

En aquest sentit, els veïns haurien reclamat diverses vegades aquesta actuació a l'Ajuntament per evitar l'entrada d'okupes a les instal·lacions i els possibles aldarulls que aquests poguessin causar. A més, la polèmica discoteca Arena es troba molt pròxima a aquest espai, que sovint seria utilitzat per alguns joves per consumir-hi begudes alcohòliques.

El camp de futbol dels Pins va ser construït l'any 1947 i durant 67 anys va ser el terreny de joc del centenari Club Deportiu Blanes (CD Blanes). L'últim partit es va jugar el 24 de maig de l'any 2014 contra el Sant Antoni. Pocs dies abans, el 19 de maig, van començar els treballs d'enderroc dels dos camps: un de terra i un de gespa artificial. En aquell moment, els treballs es van començar pel camp de terra i van consistir en: l'enderroc parcial o total d'una part del tancament perimetral, l'adequació d'accessos i l'eliminació d'alguns desnivells. També s'hi van obrir dos accessos de 10 metres d'amplada cadascun a la zona perimetral que dona al costat del passeig de Catalunya, on hi havia el camp de gespa artificial, i es va enderrocar parcialment la construcció destinada a la venda d'entrades, entre altres actuacions. Dins del recinte, es va mantenir la graderia i serveis com els lavabos i es va enderrocar l'escala d'accés a la grada del camp de terra i les escales d'obra per accedir a les grades principals del camp de gespa, així com el petit mur que delimitava i separava els dos camps.

El juliol d'aquell any, aquest espai ja va servir per acollir la fira d'atraccions de la Festa Major, que anteriorment s'havia allotjat a l'esplanada de davant l'Estació d'Autobusos. Actualment es col·loca al passeig de Mar. Després de les obres, s'havia d'adequar l'indret per esdevenir un espai polivalent i van sorgir diverses propostes en els plens municipals per reutilitzar l'espai que finalment no van prosperar, de manera que l'equipament va quedar en desús.

Per la seva part, el CD Blanes va traslladar la seva activitat al nou camp de futbol de gespa artificial de la Ciutat Esportiva. Aquest equipament es va començar a aixecar a mitjans del mes de juny del 2014 i es va acabar a mitjans d'octubre.