El músic Miky Corregidor es va convertir, en el ple celebrat el dimecres al vespre, en el nou regidor d'ICV-EUiA de Blanes, en substitució de Víctor Catalan, qui va renunciar al càrrec el febrer passat per motius polítics i personals. Corregidor ja es va estrenar defensant la postura del seu grup en una moció d'ERC i sent el proposant d'una de les mocions d'acord presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes.

D'altra banda, durant el ple també es va aprovar una moció presentada per la CUP per tornar a penjar en el balcó de l'ajuntament, la pancarta que reclama la llibertat dels polítics presos. La proposta va prosperar amb 13 vots a favor: ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Batega per Blanes i la CUP, mentre que Ciutadans i el PP hi van votar en contra. Respecte a l'equip de govern (PSC) l'alcalde Mario Ros va donar llibertat de vot al seu grup municipal: Ros, Pepa Celaya i Nicolás Laguna van votar en contra i Blai Vinaixa es va abstenir. La pancarta es va penjar per primera vegada a finals d'octubre i va ser retirada al cap de pocs dies.

Un altre dels punts destacats del ple va ser la moció presentada per ERC en la qual demanaven el canvi de nom de l'avinguda Joan Carles I pel d'avinguda de la República. En el document, els republicans exposaven que el rei Joan Carles I va ser designat «a dit» com a cap d'Estat pel «dictador i genocida» Francisco Franco Bahamonde; que actualment «encara no està clar» quin va ser el seu paper durant el cop d'estat del 23 de febrer de 1981; i que ha acumulat una fortuna l'origen de la qual «mai no ha estat justificada públicament», entre altres. La proposta va prosperar amb 17 vots a favor i tres en contra de Cs i PP. Faltava la regidora de la CUP, Laia Buixeda.

En aquest punt es va acordar que la comissió del nomenclàtor local es reuniria en un mes per valorar la petició.