Protegir d'actes vandàlics les menjadores d'una colònia de gats de Blanes. Amb aquest objectiu, una veïna de la localitat ha iniciat una recollida de firmes a través de la plataforma digital Change.org i, de moment, ja n'ha aconseguit 656 de les 1.000 que necessita.

Segons exposa a la petició que vol fer arribar a l'Ajuntament blanenc, es tracta de la colònia felina del barri de Mas Florit on -assegura- diversos veïns de la zona es dediquen a «donar puntades de peu, trencar i llençar les menjadores dels gats i a enfrontar-se amb les persones autoritzades per alimentar-los, propinant insults i amenaces». Per evitar aquest vandalisme, demana a l'Ajuntament que posi tanques al voltant de les menjadores perquè «els gats quedin refugiats i l'espai no entorpeixi el pas a les persones».

Una opció que l'Ajuntament ja està valorant, ja que està al corrent de l'existència del conflicte. Segons el consistori, també s'estaria estudiant la idea de traslladar les menjadores a un espai més recollit i discret, ja que algunes persones aprofiten per llençar-hi restes orgàniques.

Els terrenys on hi ha la colònia de Mas Florit són municipals però es va cedir la gestió a una associació local dedicada a tenir cura d'aquests animals.

En total, Blanes compta amb 40 colònies per a gats repartides per tota la localitat i el consistori ha concedit 53 carnets que autoritzen als seus titulars a alimentar aquests animals al carrer. A Blanes, donar menjar a gats i gossos en terrenys públics està sancionat per l'ordenança municipal.

Fa dos mesos, uns brètols van matar un gat a puntades de peu en una d'aquestes colònies, concretament, la del carrer Astúries.