Un camioner va localitzar ahir vuit immigrants que havien entrat al país amagats en la càrrega del vehicle. El conductor, que provenia d´Itàlia, va sentir cops i va aturar el vehicle a l´àrea de servei de l´autopista AP-7, a l´altura de Maçanet de la Selva. Quan va obrir la càrrega, va veure que a dins hi havia vuit persones i de seguida va avisar els serveis d´emergències. Fins allà s´hi van traslladar els Mossos d´Esquadra i el Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) per si necessitaven rebre algun tipus d´atenció. Tots els immigrants són d´origen subsaharià i provenien d´Eritrea, Líbia i Somàlia. Fonts del SEM van informar que tots es trobaven en bones condicions. La policia espanyola, que és el cos que té competències en matèria d´estrangeria, va traslladar els ocupants del camió fins a la Jonquera per tal de fer les gestions pertinents per al seu retorn a França.

Nou cas d´immigrants que intenten entrar al país amagats en camions. En aquesta ocasió, ahir, cap a dos quarts de quatre de la tarda, un conductor que provenia de la frontera francoitaliana va sentir soroll al remolc del camió i va decidir aturar-se en una àrea de servei de l´AP-7, a l´altura de Maçanet de la Selva.

Quan va obrir la càrrega, va localitzar vuit immigrants i va avisar la policia. Fins allà es van traslladar d´entrada els Mossos d´Esquadra i el SEM, que van valorar l´estat de salut dels polissons. Segons van informar, tots es trobaven en bon estat i no va caldre traslladar-los a cap centre mèdic.

Retorn des de la Jonquera

A continuació, els Mossos van traslladar el cas a la policia espanyola, que és qui té competències en matèria d´estrangeria. Tot seguit, els agents van traslladar els immigrants fins a la comissaria de la Jonquera per fer les gestions necessàries per fer el retorn.

En les darreres setmanes s´ha produït un degoteig constant de casos semblants. Els patrons es repeteixen en cadascuna de les ocasions: comparteixen el punt d´origen, nacionalitats i la manera com van ser descoberts.

Entre els casos que han transcendit fins ara, el 9 de febrer es va detectar un camió en una àrea de servei propera a la Jonquera amb quatre immigrants d´origen tunisenc.

El 14 de febrer, a Celrà, un conductor va arribar a la seu de l´empresa on havia de descarregar la càrrega i va trobar vuit immigrants d´Eritrea.

El 17 de febrer es va produir un nou cas. Un camioner que va sentir soroll i va portar el vehicle fins a la comissaria dels Mossos d´Esquadra a Figueres amb quinze immigrants, onze d´Eritrea i quatre d´Etiòpia.

El 22 de febrer, el conductor d´un camió es va aturar en una benzinera de la Jonquera en sentir sorolls a la part de la càrrega i va trobar-se els polissons. En total, set immigrants eritreus.

Uns dies després, el 28 de febrer, un camioner va abandonar cinc immigrants que anaven a la càrrega del seu vehicle a l´AP-7 a Capmany. Segons va informar en aquell moment la policia espanyola, un dels immigrants que anava al camió es va adonar que havien entrat al país per un missatge al seu telèfon mòbil.

Aleshores, va començar a fer soroll per alertar el conductor del camió que, en descobrir les cinc persones, les va deixar a l´àrea de servei.