El Govern de la Generalitat ha condemnat el crim masclista comès aquesta passada matinada a Blanes i ha expressat, a través d'un comunicat, el seu "condol més sincer" a les famílies de les víctimes.

Institut Català de les Dones

La presidenta de l'Institut Català de les Dones -ICD en les seves sigles en català-, Núria Balada, ha lamentat els fets i ha reiterat la determinació del Govern en l'eradicació d'aquest tipus de casos.

Balada ha subratllat que "el masclisme és el concepte que defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones" i ha considerat que aquests assassinats són la seva "expressió més greu".

"La violència masclista és una xacra estructural que es construeix sobre les situacions de desigualtats socials existents i l'eradicarem quan avancem en la igualtat efectiva d'homes i dones", ha afegit.

Comissions obreres

CCOO ha condemnat avui l'assassinat d'una dona a Blanes, en un cas que apunta a violència masclista, per la qual cosa el seu marit es troba detingut, i recorda el seu compromís amb l'eradicació d'aquest tipus d'agressions.

A través d'un comunicat, CCOO ha condemnat l'assassinat i expressa el rebuig a un tipus de delictes que "encara avui" s'exerceixen contra les dones "només pel fet de ser dones".

CCOO expressa la seva "indignació i preocupació per fets com aquest" i se suma a la demanda "perquè tots els poders públics reconeguin la lluita pels drets de les dones i per erradicar la violència masclista com una qüestió d'Estat".

El sindicat manifesta el seu condol a la família i entorn de la víctima, i fa una crida "a totes les persones, organitzacions i institucions" que treballen en l'àmbit d'aquest tipus de casos amb la finalitat de "sumar esforços perquè, d'una vegada per sempre, la violència contra les dones sigui definitivament eradicada".