Un home ha acabat presumptament amb la vida de la seva dona aquest dilluns a la matinada al seu domicili familiar a Blanes. La parella, de nacionalitat boliviana, es trobava en tràmits de separació i tenien tres fills que, en el moment dels fets, es trobaven a l'interior de l'habitatge

Segons informacions policials, l'home ha agredit a la seva dona amb una arma blanca clavant-li diverses ganivetades a l'estòmac. Els Mossos s'han desplaçat al domicili i han traslladat la dona, greument ferida, a un centre sanitari, tot i que ha perdut la vida abans d'arribar-hi.

Un dels fills s'ha interposat entre els seus pares durant la baralla i ha quedat ferit lleu.

Després d'atacar la seva dona, l'agressor s'hauria provocat també lesions amb la intenció de suicidar-se. Per aquest motiu, ha estat traslladat a l'Hospital de Calella i es troba en aquest centre mèdic sota custòdia policial.

Una de les filles ha estat qui ha trucat al telèfon d'emergències a les 5.40 del matí dient que la seva mare estava ferida i que el seu pare s'estava autolesionant amb un ganivet. Els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins al lloc dels fets, el número 21 del carrer Cristòfol Colom de Blanes.

Els tres fills de la parella, d'entre 10 i 22 anys, han conegut la mort de la seva mare mentre era traslladada a l'hospital.

El matrimoni residia fa cinc anys a Blanes. El presumpte assassí té 41 anys, mentre que la seva dona tenia 40.

A les comarques gironines, no es produïa cap crim per violència masclista des del 2014 quan un home va matar la seva dona a Sant Pere Pescador.

Vivien junts tot i estar en tràmits per separar-se

Moraima Linares, amiga de la víctima, ha afirmat que la parella es trobava en tràmits de separació però continuaven vivint junts al mateix domicili. També ha assegurat que, en diverses ocasions, la víctima s'havia interessat per canviar d'habitatge.

Segons l'amiga de la víctima, l'agressor s'havia quedat sense feina recentment.

Dol i condemna de l'Ajuntament de Blanes

L'alcalde de Blanes, Mario Ros, ha convocat un ple extraordinari i urgent que tindrà lloc aquesta tarda per condemnar l'acte de violència masclista. El punt únic a l'ordre del dia serà decretar tres dies de dol oficial i mostrar la solidaritat del plenari municipal envers la família de la víctima mortal.

Posteriorment, a les 7 del vespre, s'ha convocat un minut de silenci en senyal de dol i en solidaritat amb la família de la víctima, així com per condemnar l'assassinat. La concentració tindrà lloc al Passeig de Dintre, davant l'edifici de l'Ajuntament. Des d'avui al matí les banderes oficials del balcó principal de l'Ajuntament de Blanes ja estan onejant a mig pal en senyal de dol.

El jutjat de violència sobre la dona es fa càrrec de la investigació del crim de Blanes

El jutjat de violència sobre la dona de Blanes es farà càrrec de la investigació del crim que hi ha hagut aquest dilluns de matinada en aquesta localitat de la Selva, quan presumptament un home ha mort a ganivetades la seva parella. N'ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que també ha explicat que no constaven antecedents judicials entre la parella. Aquesta tarda, més de 400 persones, segons la Policia Local, han fet un minut de silenci davant l'Ajuntament per condemnar el succés. L'home hauria mort la dona al domicili familiar, situat al carrer Cristòfor Colom. L'alcalde, Mario Ros, ha llegit un manifest per reivindicar "el dret de les dones a tenir una vida lliure de violència" i a no ser víctimes de la violència masclista. A dos quarts de set han fet un ple extraordinari per decretar tres dies de dol oficial.