L'alcalde de Blanes, Mario Ros, ha convocat un ple extraordinari i urgent que tindrà lloc a 2/4 de 7 de la tarda d'aquest mateix dilluns per condemnar l'acte de violència masclista que s'ha produït avui a primera hora del matí. El punt únic a l'ordre del dia serà decretar tres dies de dol oficial i mostrar la solidaritat del plenari municipal envers la família de la víctima mortal, una veïna de Blanes de 40 anys que residia al barri d'Els Pins.

Posteriorment, a les 7 del vespre, s'ha convocat un minut de silenci en senyal de dol i en solidaritat amb la família de la víctima, així com per condemnar l'assassinat. La concentració tindrà lloc al Passeig de Dintre, davant l'edifici de l'Ajuntament i, abans que es mantingui el minut de silenci, es llegiran sengles manifestos; primer a càrrec de la Plataforma de Dones de Blanes i seguidament per l'alcalde.

Des d'avui al matí les banderes oficials del balcó principal de l'Ajuntament de Blanes ja estan onejant a mig pal en senyal de dol. D'altra banda, al llarg del matí l'alcalde de Blanes ha rebut diverses mostres de suport i solidaritat des de diverses institucions, que s'han posat a disposició del consistori blanenc. Entre elles, del director territorial d'Interior, Albert Ballesta, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada, i el director dels Serveis Territorials de Governació a Girona, Raúl Morales.