El Ple de l'Ajuntament d'Arbúcies va aprovar dijous per unanimitat el projecte bàsic de reforma i ampliació de l'Hotel d'Entitats, que acollirà la nova llar de jubilats. Una proposta que l'assemblea de socis de l'Associació de Jubilats i Pensionistes va ratificar en una presentació del projecte la setmana passada.

Segons va precisar ahir el consistori, el canvi d'ubicació de la Llar de Jubilats es deu al greu problema estructural de l'actual edifici de Cal Xic que han ocupat durant 35 anys. La planta baixa està remodelada, però la resta de plantes estan en molt mal estat, fins al punt que els serveis tècnics municipals estan acotant les sales amb el nombre de persones que hi poden estar. «Cal Xic és un edifici de quatre plantes de la segona meitat del segle XIX i té gravíssimes deficiències estructurals i de mobilitat», va remarcar l'alcalde, Pere Garriga.

El batlle va explicar que hi havia l'opció de remodelar l'actual edifici, però que aquest obra igualment «ens obligava a fer un trasllat durant un any i mig o dos anys». Sobre el nou espai, l'Ajuntament destaca que tindrà més llum, que serà igual de cèntric que Cal Xic i que, a més, serà més accessible, no tindrà barreres arquitectòniques i incorporarà un pati on poder fer activitats durant els mesos de primavera i estiu. En aquest sentit, l'alcalde va assenyalar que s'està treballant perquè a la part de darrere de la futura llar de jubilats hi puguin anar les pistes de petanca, que actualment estan en un emplaçament poc cèntric.

Història de l'Hotel d'Entitats

Aquest edifici va ser construït en terrenys de l'antiga família Roquer el 1864, amb la finalitat d'esdevenir escola de nens i casa per al mestre. Fins al 1916 va complir la funció de centre docent i des d'aquest moment, i fins al 1934, l'edifici va allotjar colònies d'estiuejants i s'hi feien cursos i exposicions.

L'any 1935 es va convertir en caserna militar i, més endavant, en caserna de la Guàrdia Civil fins al 1997. L'any 1998, l'Ajuntament va decidir remodelar-lo i convertir-lo en la seu de diverses entitats del poble.