L'Ajuntament de Vidreres, a través d'un decret d'Alcaldia del passat 12 d'abril, ha adjudicat a l'empresa Constructora d'Aro SA el contracte de la redacció del projecte i execució de l'obra de la nova escola d'infantil i primària Sant Iscle.

El nou centre es construirà al costat de la Pineda d'en Masó i l'ajudicació del contracte ha pujat 3.135.000 euros, una xifra sensiblement inferior al preu de licitació, que era de 3.300.000 euros.

L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha exposat que la previsió és que les obres del nou centre escolar estiguin en marxa a mitjans mes de juny, amb l'objectiu que el proper curs els alumnes del poble ja puguin assistir-hi. Si tot va bé, el batlle ha exposat que ja podria estar en marxa el mes de novembre, gràcies al fet que serà modular.

L'Ajuntament de Vidreres i la Generalitat han aconseguit desencallar aquesta obra després que els darrers anys hagin estat negociant el conveni perquè les dues administracions financin l'obra a parts iguals.

El col·lectiu escolar de Vidreres reclama des de fa anys una nova escola Sant Iscle ja que l'actual és antiga i pateix diverses deficiències. Malgrat això, no era una prioritat per al Departament d'Ensenyament la construcció del nou centre de Vidreres, de manera que encara quedaven forces anys perquè entrés en els pressupostos de la Generalitat.

Finalment, les dues administracions van trobar la solució que va arrencar al municipi de Castell-Platja d'Aro amb la construcció del nou centre escolar de Castell d'Aro: que l'Ajuntament pagui la meitat de l'obra, cosa que ha permès accelerar noves escoles a aquests i altres municipis.

Amb la rebaixa de l'import d'adjudicació respecte de licitació, les dues administracions també veuran reduïdes un xicles seves aportacions econòmiques. D'aquesta manera, l'import que hauran d'abonar cadascuna és d'1.576.500 euros.

Una xifra important per a l'Ajuntament de Vidreres, que aquest any té en cartera un programa d'inversions «ambicions» en què diverses actuacions superen el milió d'euros. Una és aquesta de la nova escola, i una altra és la construcció de la canonada que connectarà l'arqueta del Pasteral amb els dipòsits municipals, 14 quilòmetres de canonada que està pressupostada en 1,25 milions d'euros.