02 de maig de 2018
02.05.2018

Lloret contracta quatre informadors cívics aquesta temporada d'estiu

Realitzaran tasques informatives a visitants i residents i ajudaran a combatre actituds incíviques a la localitat selvatana

03.05.2018 | 06:57
Els informadors cívics recorreran la localitat fins a l´octubre

L'Ajuntament de Lloret de Mar, a través del Programa Enfeina´t del Servei d´Ocupació de Catalunya, ha contractat un total de quatre informadors cívics que fins al mes d'octubre recorreran la població amb l´objectiu de dur a terme tasques informatives a visitants i residents, i ajudar a combatre actituds incíviques que vagin en detriment del bon manteniment de les platges i l´espai públic.

Segons ha informat avui el consistori lloretenc, entre les tasques que realitzaran s'hi troben: posar en coneixement els recursos i serveis de la població, informar sobre les ordenances que regulen la convivència, vetllar pel manteniment de l'espai públic i sensibilitzar la ciutadania sobre qüestions mediambientals i de civisme. "La finalitat última és millorar l'experiència de gaudi dels espais públics, posar en valor els recursos locals, i evitar conductes incíviques que es puguin produir per part dels ciutadans informant d´una manera pedagògica i educativa" assegura el consistori a través d'un comunicat.

Per altra banda, també està prevista, per a principis de juliol, la contractació dins del mateix programa de vuit persones de personal de manteniment. En aquest cas, i amb la mateixa línia de treball que els informadors cívics, aquestes persones desenvoluparan tasques de manteniment i reparació de l'espai públic.

"El 2017, mitjançant programes de foment de l'ocupació, l'Ajuntament va contractar un total de 42 persones. Això ens permet inserir socialment i laboralment els beneficiaris dels programes, que milloren substancialment les seves competències i, per tant, les seves futures possibilitats de treball i alhora l'administració presta més i millors serveis a residents i visitants" ha valorat el regidor de promoció econòmica, Jordi Orobitg.

El programa Enfeina't està destinat a l´acompanyament en la inserció laboral i la contractació de persones desocupades de llarga durada, amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació per evitar així la cronificació del seu estat i facilitar-los experiència professional per a la seva inserció laboral. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook