06 de maig de 2018
06.05.2018

Èxit de públic al Mercat de les Herbes de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

07.05.2018 | 10:24
Èxit de públic al Mercat de les Herbes de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

Aquest cap de setmana Santa Coloma de Farners ha acollit la 5na edició del Mercat de les Herbes de la Ratafia on s´han realitzat diverses activitats que promouen el coneixement del món de les plantes remeieres i que enguany ha donat un pes especial a la participació dels millors especialistes del nostre país. Més de 5.000 persones, segons els organitzadors, han visitat el mercat i totes les activitats han gaudit d´una alta participació.

Algunes de les activitats més destacades d´aquesta edició han estat les xerrades d´Astrid van Ginkel, Joan Vallès o Fra Valentí, experts en etnobotànica; els tallers de tast de mels, de remeis naturals per la salut, de tints florals o de cuina; l´espectacle musical d´Ovidi4 i Mainasons o la presentació de l´edició limitada de la ratafia de Pere Coma, considerada la millor ratafia local 2017.

Casalprim considera que el mercat de les herbes és una oportunitat per aportar la vessant acadèmica i formativa en la divulgació dels usos de les plantes i de la ratafia, i que en aquesta ocasió també s´ha volgut ampliar el nombre i la diversitat d´activitats. En total s´han realitzat 35 activitats, entre elles conferències, tallers creatius, tasts, sortides guiades al bosc, concerts, espectacles culturals, exposicions, presentació de llibres o àpats populars.

Al llarg del cap de setmana la programació d´activitats ha anat acompanyada d´un mercat de parades de productors locals, artesanals i recol·lectors d´herbes. Paral·lelament s´ha organitzat el 65è concurs i exposició de flors, un espectacle primaveral que ha vestit els carrers del centre d´aquesta població d´infinitat de colors.

El fi de festa ha anat a càrrec del conegut grup de música infantil Mainasons, que amb una plaça Farners plena a vessar, ha acomiadat el mercat de les herbes per donar peu a la Festa de la Ratafia que tindrà lloc al mes de novembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook