Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana els responsables de dos prostíbuls de Blanes i de Calella de Mar (Maresme) per prostitució de menors i contra els drets dels treballadors.

Els agents de la Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA) del cos van fer una inspecció el passat 10 de maig al club blanenc D&G i van descobrir que hi havia una noia de 16 anys d'origen romanès que hi exercia la prostitució. Quan li van prendre declaració, la víctima va explicar que no era el primer cop que es prostituïa i que recentment ja havia treballat al pub Cocodrilo de Calella de Mar.

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per determinar si havia estat víctima de tràfic d'éssers humans i si els responsables dels clubs on havia treballat sabien que era menor d'edat. La menor va assegurar als Mossos que havia marxat de Romania pel seu propi peu, amb el permís dels seus pares i que exercia la prostitució voluntàriament des de finals d'abril.

A més, la víctima va detallar que vivia amb una companya de feina de 22 anys i també romanesa, que era qui s'encarregava d'ella per desig exprés de la seva mare.

Per tot plegat, els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana a Blanes tres persones en relació al cas.

Dilluns van arrestar el responsable del club D&G de Blanes. Es tracta d'un home de 61 anys d'origen argentí a qui atribueixen un delicte d'afavoriment de la prostitució de menors i un altre contra els drets dels treballadors.

El mateix dia van detenir l'amiga de 22 anys amb qui la víctima comparteix pis. En aquest cas per afavorir que una menor exerceixi la prostitució.

Fonts policials indiquen que aquesta arrestada era qui assumia la tutela i es responsabilitzava de la menor però, tot i això, va permetre que treballés als clubs sent menor d'edat.

La tercera detinguda, en aquest cas dimarts, és la responsable del club Cocodrilo de Calella. Es tracta d'una dona francesa de 54 anys investigada pels mateixos delictes que el regent del club D&G (prostitució de menors i contra els drets dels treballadors).

Els tres detinguts van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat provisional. La menor es troba actualment sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat.