Dues versions totalment oposades d'una mateixa història amb una sola família com a protagonista i, de moment, amb un desenllaç incert. L'Audiència de Girona va jutjar ahir un home acusat d'haver abusat sexualment de la seva neta a Riells i Viabrea quan aquesta tenia només 9 anys.

Tal com sosté el ministeri fiscal, l'home hauria aprofitat que treballava a casa del seu fill (amb qui havia muntat una empresa) per pujar en més d'una ocasió a l'habitació de la menor i haver-li fet tocaments als pits i la zona genital per sobre i per sota de la roba.

Uns fets que l'acusat va negar rotundament ahir en la seva declaració, assegurant que les acusacions eren «mentida» i que «no sabia per què la jove l'havia pogut denunciar».

L'home va relatar que, abans del divorci dels pares de la menor, la relació que tenien «era bona» i que precisament havien estat les desavinences derivades d'aquest les que havien pogut causar la pèrdua de contacte.

Una versió avalada pel seu fill i pare de la víctima, que va assegurar que «era impossible» que l'acusat ho hagués fet. El pare de la denunciant va descriure, doncs, la història de «pel·lícula», assegurant que només ho havien fet «per enfonsar-lo».

A l'habitació de la menor

Durant la vista també va es va poder escoltar la declaració de la víctima, actualment major d'edat, que va explicar el que recordava de les suposades agressions, ara fa més de deu anys. La jove va dir que tot havia passat l´any 2006, amb la seva habitació com a escenari durant un període comprès entre els mesos estivals.

La víctima va relatar que el modus operandi del seu avi era pujar a l'habitació després de dinar per tal de «jugar a un joc que m'agradaria».

Era llavors quan la tocava i li deia que «si ho explicava, els seus pares se separarien, que la tancarien en un reformatori i que ningú no la creuria perquè era massa petita».

Unes instruccions que la nena assegura que li van quedar marcades i que no va poder treure fins més endavant, quan li va confessar els fets a l'àvia i, posteriorment, a la seva mare.

La jove va reconèixer que va estar un temps anant al psicòleg i que en l'actualitat mira de deixar enrere tot el que va passar. «No sento res pel meu avi, només sé que no vull veure´l més».

El fiscal del cas demana inicialment 15 anys de presó per un delicte continuat d´agressió sexual a menor de 13 anys amb agreujant de parentiu. L´acusació particular eleva la mateixa pena a 16 anys i, pel que fa a la defensa de l´encausat, en demana l´absolució.