14 de juny de 2018
14.06.2018

Tripliquen la capacitat d'un centre de cria del tritó del Montseny

14.06.2018 | 00:14
La nova sala de 70 metres quadrats té 240 aquaris nous.

El Centre de Fauna de Torreferrussa de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), ha triplicat la capacitat de les instal·lacions de cria en captivitat del tritó del Montseny. Es tracta de l'únic vertebrat endèmic de Catalunya i que es troba en «perill crític d'extinció». Els nous equipaments han suposat una inversió de 100.000 euros i incorporen una nova sala de 70 metres quadrats, amb 240 nous aquaris, que se sumen als 100 que ja existien. L'acció s'emmarca en el projecte Life Tritó del Montseny que pretén millorar l'estat de conservació de l'amfibi i el seu hàbitat i assegurar la preservació de l'espècie.

En aquesta línia està previst que al llarg d'aquest mes de juny també s'inauguri l'ampliació dels espais de recuperació del Zoo de Barcelona i el Pont de Suert, amb l'objectiu d'assolir una producció de 400 nous exemplars anuals entre els tres centres.

Fins ara, només s'ha fet una reintroducció d'exemplars en l'entorn salvatge. Va ser l'any 2015 quan s'hi van alliberar prop de 600 exemplars fruit del programa de criança en captivitat de Torreferrussa. D'aquests en va sobreviure un 20%. L'objectiu és poder repetir aquesta experiència en els propers anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema