A la tercera va a la vençuda. Finalment, i després de dos intents fallits, l'equip de govern de Blanes (PSC) podrà portar a votació i aprovar la seva proposta de pressupostos municipals pel 2018 en el pròxim ple. Una pas que podran fer després que ERC anuncies ahir, a través d'un comunicat, que els donarà suport. «Amb la voluntat de donar resposta a les demandes de diferents col·lectius amb els quals hem treballat, així com a les pròpies reclamacions dels treballadors municipals, l'assemblea ha pres la decisió unànime de donar suport a la proposta de pressupost municipal», anunciava ahir el grup municipal en el document.

D'aquesta manera, el PSC comptarà amb 11 vots favorables (PSC, PDeCAT, ERC i el PP) i nou en contra (Batega, Cs, CUP, i ICV-EUiA). Per fer prosperar la proposta sense consens, els socialistes necessitaven tenir una majoria simple. Això suposava que la suma de vots contraris havia de ser inferior als favorables.

Aquest tràmit, habitualment, es fa abans d'acabar l'any anterior. Aquest 2018, però, es va endarrerir a causa de la situació política del consistori: el trencament del pacte de govern entre el PSC, CiU i ERC a l'octubre i la dimissió de l'exalcalde Miquel Lupiáñez pel seu rebuig a l'aplicació de l'article 155, al novembre. Després s'hi va afegir la falta de consens que va provocar que en ple del mes d'abril, l'alcalde es veies obligat a retirar el punt de l'ordre del dia. I més tard, també en el ple de maig, i pel mateix motiu.

La proposta del PSC preveu un pressupost de 53.230.814 euros, un import que suposa un increment de 7,3 milions respecte al del 2017. La projecció de les despeses pel 2018 van condicionar haver d'augmentar els ingressos principalment recollits a les ordenances fiscals aprovades al ple del passat mes de novembre. En impostos, el més destacat és la puja del 3% de l'IBI, mentre que en les taxes i preus públics l'increment general ha estat del 3%, llevat de la taxa d'aigua i clavegueram, que es va mantenir sense increment.