La dona del sospitós del doble crim de Susqueda va negar ahir que Jordi Magentí la deixés sola durant dues hores al pantà el 25 d´agost del 2017, l´endemà de la desaparició de la parella del Maresme. D´aquesta manera va contradir unes declaracions que el mateix Magentí hauria fet als Mossos d´Esquadra durant la investigació del cas.

De fet, els investigadors apunten que el detingut podia haver aprofitat aquest lapse de temps per desfer-se de proves i objectes dels joves. La dona, Nancy Londoño, que ahir va declarar com a testimoni al Jutjat d´instrucció 2 de Santa Coloma de Farners, va detallar que Magentí es va allunyar «uns 20 o 25 metres» però no va desaparèixer en cap moment. La testimoni també va declarar que mai ha tingut por del suposat autor del doble crim i va atribuir els missatges enviats des del seu telèfon demanant ajuda a un virus o un troià informàtic.

La investigació que va acabar amb la detenció de Jordi Magentí com a suposat autor de la mort a trets de la parella del Maresme es va allargar sis mesos i, durant aquest temps, els Mossos d´Esquadra van parlar sovint amb el sospitós. Ell mateix va explicar als investigadors que el dia 25 d´agost, l´endemà de la desaparició dels joves, havia estat amb la seva dona al pantà.

A més, segons recullen els agents, també els va detallar que la va deixar sola durant dues hores en una platgeta del pantà, situada davant de la Rierica, el lloc on Magentí solia pescar i on la investigació situa l´escena del crim. Per això, sospiten que el detingut podia haver anat al pantà amb la seva dona per fer-la servir de «coartada» i va aprofitar l´estona que la va deixar sola per desfer-se de proves i objectes relacionats amb les víctimes: Marc Hernández i Paula Mas, de 23 i 21 anys, respectivament.

La dona de Jordi Magentí, que va marxar al seu país d´origen, Colòmbia, pocs dies després de la desaparició dels joves, va tornar voluntàriament per declarar com a testimoni al Jutjat d´instrucció 2 de Santa Coloma de Farners. Ho va fer acompanyada de la seva filla, que també va conviure amb el sospitós durant un temps a Anglès tot i que va acabar marxant, segons va dir, per desavinences amb la mare i el fill de Magentí.

La dona va confirmar que el 25 d´agost va anar amb el suposat autor del doble crim al pantà però va contradir les manifestacions que Magentí li va fer a la policia perquè va assegurar que en cap moment la va deixar sola. Segons va explicar la testimoni, van anar a Susqueda a pescar entre quarts de dotze del matí i les dues de la tarda i, durant una estona, el sospitós es va allunyar d´on era ella però estava a una distància màxima de 25 metres i hi tenia contacte visual en tot moment.

La defensa de Magentí, encapçalada per l´advocat Benet Salellas, subratlla que a la causa hi ha tres fotografies que la dona va fer aquell dia i que en una d´elles hi apareix el sospitós. Segons Salellas, això acredita que estaven plegats. L´esposa també va assegurar que anaven tot sovint al pantà a caçar bolets, buscar maduixes o fer llenya tot i que els investigadors apunten que Magentí solia pujar sol a Susqueda.

El sumari del cas també recollia una conversa entre Magentí i la seva dona, quan ella ja era a Colòmbia, durant la qual els investigadors interpreten que l´home intentava induir-la a explicar que el 25 d´agost van veure un grup de «25 o 30 persones, morenes de pell» que li feien «molt mala fila» per desviar l´atenció cap a altres possibles sospitosos. Declarant com a testimoni, la dona va dir que sí que va veure un grup de «moros» que duien «gel·laba» i que va tenir por.

Un troià informàtic

En canvi, va negar que se sentís amenaçada o tingués por del seu marit. El sumari del cas també recull un seguit de missatges que la dona va enviar demanant ajuda al 112 i a una amiga. Al jutjat va atribuir l´enviament massiu de dotze missatges de text a un virus o un troià informàtic. «Sigui com sigui, ella no els va enviar voluntàriament», va subratllar Salellas.

«Des del nostre punt de vista, li està donant una coartada absoluta al seu marit», va detallar l´advocada de l´acusació particular, Maria Monguilod que va subratllar que tant la dona com la seva filla van declarar sense sortir-se del «guió». Monguilod va explicar que la dona va reconèixer que no treballa a Colòmbia i que viu d´una pensió d´uns 900 euros que cobra Magentí. La dona, que va arribar al país el 12 de juny, encara no ha visitat Magentí a la presó però va explicar que sí que hi ha parlat per telèfon i que sempre li ha assegurat que és «innocent».