Els Mossos d'Esquadra han detingut tres membres d'un grup especialitzat en robatoris a clients d'hotels. Aquest ha actuat al Baix Llobregat, el Maresme i la Selva.

Se'ls investiga per sis furts en hotels de Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Martorell, Sant Andreu de la Barca i Sant Just Desvern. A Lloret van robar la víctima mentre estava esperant un autobús a la porta de l'hotel.

Els detinguts de 40, 43 i 45 anys, són de nacionalitat cubana i peruana i tenen el domicili a Badalona, Cornellà de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat.

La investigació es va iniciar a mitjans del mes d'abril quan els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell van tenir coneixement de dos furts a l'interior de dos hotels dels municipis de Sant Andreu de la Barca i de Martorell. Els autors dels fets van endur-se al descuit part de l'equipatge d'una persona que s'allotjava a l'hotel mentre esperava un ascensor i el maletí d'un guia turístic mentre organitzava l'allotjament del seu grup de turistes.

Dies desprès, concretament el 2 de juny, els mateixos autors van cometre dos furts més a clients que es trobaven allotjats en establiments hotelers de Sant Just Desvern i de Martorell. Concretament, els lladres van sostreure, també al descuit, una maleta mentre el client estava realitzant el registre a l'hotel i una bossa de mà de l'interior d'un vehicle estacionat davant la porta de l'establiment mentre la víctima esperava a la seva família.

El 12 de juny a Lloret

Els dos darrers fets van tenir lloc el 12 de juny a dos hotels dels municipis de Lloret de Mar i Malgrat de Mar. Els lladres van sostreure, sense que la víctima se n'adonés, una de les seves bosses mentre es trobava esperant un autobús a la porta de l'hotel.

Amb l'altre víctima van utilitzar el mètode conegut com la taca, que consisteix en tacar la seva víctima amb un líquid amb l'objectiu de distreure-la, mentre es trobava carregant el seu vehicle per marxar i van aconseguir sostreure una bossa de mà amb tota la seva documentació personal, diners en efectiu i telèfons mòbils entre d'altres objectes.

Els investigadors, gràcies a les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat dels establiments hotelers i les gestions d'investigació, van aconseguir identificar i localitzar als membres del grup que havien comès els sis furts, on totes les víctimes eren de nacionalitat estrangera, i el vehicle que utilitzaven.

Els agents van acreditar que els investigats en el seu modus operandi sempre utilitzaven disfresses i complements per dificultar la seva identificació. A més a més, buscaven que les seves víctimes fossin turistes i adaptaven la seva forma d'abordar l'objectiu que s'havien marcat aprofitant els descuits o distraient a la víctima per exemple amb el mètode de la taca.

Així mateix el grup estava organitzat i cada membre del grup criminal es distribuïa una tasca concreta.

Finalment, el 20 de juny els investigadors van detenir, al municipi de Cornellà de Llobregat, els dos homes i una dona investigats com a presumptes autors dels furts i per pertinença a grup criminal.

Els arrestats, amb més de 70 detencions per fets similars, van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.