Caldes de Malavella ha aprovat avui canviar el nom de la plaça de l'ajuntament pel de la plaça de l'U d'octbre de 2017. El ple de l'ajuntament ha votat el canvi només amb un únic vot en contra, el de la regidora del PSC. El canvi de nom s'ha fet coincidint amb la visita dels reis d'Espanya a Caldes de Malavella coincidint amb l'entrega dels Premis Princesa de Girona. Part de les activitats de l'esdeveniment es fan a l'Hotel Camiral, situat al municipi selvatà.

L'Ajuntament de Caldes tenia previst canviar el nom de la plaça properament però la majoria dels grups polítics del consistori han coincidit en convocar l'acte aprofitant la presència del monarca. La intenció és mostrar el rebuig del municipi a Felip VI pel discurs que va fer el 3 d'octubre, defensant l'actuació policial de l'1 d'octubre.

Després del ple extraordinari amb el canvi de nom com a únic punt, s'ha fet un acte institucional d'inauguració de la nova plaça, en la que s'han congregat unes 250 persones.

La inauguració de la placa ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, o l'alcalde de la població i president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. L'acte l'ha tancat el 130è president de Catalunya, Carles Puigdemont, que ha intervingut a través d'un vídeo i ha agraït a Caldes el gest alhora que ha instat a seguir treballant a la "manera catalana" per aconseguir la independència.