L'escriptora blanenca Alba Saskia serà la pregonera de la Festa Major de Blanes, que se celebrarà del 21 al 28 de juliol. Saskia es va donar a conèixer després que la seva primera novel·la, Con un par de alas, fos escollida finalista del 65è Premi Planeta.

La programació d'enguany, que va ser presentada ahir a la casa de la vila, es desenvoluparà, principalment, en quatre escenaris diferents: la plaça dels Dies Feiners; el passeig Pau Casals, el Teatre de Blanes i al costat del passeig marítim. En aquest últim, s'hi instal·larà l'Ensorra't, el festival de Música jove que l'estiu passat va ser suspès arran de la denúncia d'un veí, però que finalment, i després de la mediació del consistori, es va poder celebrar. Enguany, tindrà lloc del 21 al 25 de juliol. A més, des de l'àrea de festes es va destacar que s'ha creat un escenari en què hi haurà grups que fan versions de cançons dels anys 70, 80 i 90 per encabir aquell públic que «no se sent identificat» ni amb les orquestres de l'envelat, ni amb la música que sona a l'escenari juvenil.

Entre els actes més destacats de la festa major destaquen: la diada castellera que es farà diumenge al matí a la plaça Verge Maria amb els Castellers de l'Alt Maresme i els Tirallongues de Manresa, i el correfoc, que es farà a la nit a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes; la festa Holy, que es farà a l'escenari infantil dimarts; el concert amb el grup de versions La Banda del Coche Rojo, previst per a dimecres a l'escenari de Festa Major o l'Aplec de l'Amor dissabte 28 de juliol, a cala Bona.

Concurs de Focs d'Artifici

D'altra banda, la 48a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava arrencarà el mateix dissabte 21 de juliol a dos quarts d'onze de la nit i cada dia es podrà veure un espectacle pirotècnic diferent fins al dijous 26 de juliol. En aquesta edició hi participaran tres companyies espanyoles, dues italianes i una suïssa. Dels 207.000 euros de pressupost de la Festa Major, 148.000 euros són per als Focs d'Artifici.