Riells i Viabrea va inaugurar ahir la nova biblioteca Pompeu Fabra. L'acte va ser seguit per una vuitantena de vilatans i va comptar amb la presència de Carme Renedo, delegada del Departament de Cultura de Girona; Josep Maria Bagot, alcalde del municipi; i Felipe González, regidor de Cultura.

L'alcalde va destacar que «aquest és un dels nostres projectes insígnia; volíem una biblioteca ambiciosa amb molts elements culturals; una biblioteca amb serveis de qualitat que faciliti l'aprenentatge de totes les habilitats». I va explicar que la biblioteca pren el nom de Pompeu Fabra perquè sense la seva figura el català no seria una llengua tan rica ni un referent cultural internacional.

Després de la tallada de cinta inaugural, es van dur a terme dues activitats per celebrar l'obertura de l'equipament municipal. Una d'elles va ser l'Hora del conte amb la història i el taller de Marta i la xocolata; i, l'altra, la presentació del llibre La força d'un destí de Martí Gironell, premi Ramon Llull 2018 a la millor novel·la.

La nova biblioteca té 240 metres quadrats d'espai i compta amb un fons bibliotecari més gran que l'anterior. L'espai municipal també ofereix més zones d'estudi, cerca d'informació, lectura i també s'ha habilitat un espai pels més petits. Una altra característica és que es disposar d'una zona polivalent per fer xerrades, conferències, formacions, presentacions, exposicions o el Club de Lectura.