Un agent de la Guàrdia Municipal de Fogars va trobar, la setmana passada, dos gatets abandonats dins un contenidor de la brossa. Els animals estaven amagats entre les deixalles i es trobaven deshidratats. L'agent els va treure del contenidor situat al camí forestal de la Casa Blanca i se'ls va endur a casa seva on es van poder recuperar. Els animals van ser adoptats per una família de la localitat.

D'altra banda, el Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS) ha rebut més d'una vintena de cadells de gos en només quinze dies. Els últims van ser abandonats dijous al cementiri de Salitja, un fet que el consistori va denunciar a través de les xarxes socials assegurant que es tracta d'un acte «menyspreable i ruí, penat per llei». Els vuit animals -sis mascles i dues femelles- van aparèixer dins dues caixes de cartró. Tres d'ells ja han estat adoptats i els altres van ser traslladats al CAAS, situat a Tossa de Mar. També aquesta setmana, uns joves van abandonar furtivament sis cadells en el pati exterior del centre d'acollida de Tossa. I a Maçanet, concretament a la zona verda del Molí, es van trobar quatre cadells més -dos mascles i dues femelles- d'un mes de vida.

A principis de mes, els serveis de neteja també van trobar set gossets abandonats dins una caixa al costat d'un contenidor de Sant Feliu de Buixalleu.