L´incendi d´un vehicle ahir a l´Autovia 2 va provocar més de tres quilòmetres de cua durant prop d´una hora a l´alçada del terme municipal de Sils. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, els fets van tenir lloc cap a les dues del migdia quan, per motius que encara es desconeixen, un turisme va començar a cremar a l´Autovia 2 dins el terme municipal de Sils.

El foc va causar una densa columna de fum negra que era visible des de diversos punts i que va provocar ensurts entre els veïns de la zona, els quals temien que es pogués tractar d´un incendi forestal. El primer avís als Bombers no el va donar el conductor del vehicle afectat per les flames, sinó que va ser un testimoni que va alertar del succés als Serveis d´Emergències.

Tot i l´espectacularitat dels fets, les flames no van afectar cap altre vehicle, ni es van escampar als marges de vegetació del voltant. Tampoc va resultar ferit el conductor del turisme, ni cap altra persona. El cotxe va quedar completament cremat i va haver de ser retirat amb una grua.

Tot i no haver-hi ferits, l´incendi va causar importants retencions a la via. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT) la carretera es va tallar en els dos sentits de la marxa mentre es realitzaven les tasques d´extinció. Aquest fet va provocar que es generessin cues de vehicles de més de tres quilòmetres en els dos sentits. Més tard, es va obrir el carril en direcció Girona, i va seguir tallat el de sentit sud, mentre es retirava el turisme cremat de la via. El SCT va donar la situació viària normalitzada cap a quarts de quatre de la tarda.

Aquest és el segon ensurt causat pel foc en pocs dies de diferència. Dimecres un foc va cremar una hectàrea de vegetació agrícola a l´exterior d´una indústria pròxima a la localitat de Sant Gregori. Arran del succés -en gran part per tot el fum ocasionat-, la carretera GI-531 a l´altura del quilòmetre número 8 va quedar tallada al trànsit durant una estona.