Quatre persones mortes i dues ferides greus és el primer balanç d'un accident de trànsit que ha tingut lloc aquesta matinada, entorn les 5, a la C-63 a Vidreres (la Selva). Un turisme blanc de la marca Seat amb matrícula espanyola ha xocat amb una furgoneta negra Renault Trafic amb matrícula de Dinamarca. El turisme estava ocupat per cinc joves d'entre 25 i 29 de la demarcació, mentre que a la furgoneta hi viatjaven dues persones d'Alemanya.

Els fets han tingut lloc en un tram de la carretera on hi ha un revolt quan un dels dos vehicles ha envaït el carril contrari i ha topat frontalment contra l'altre. Les quatre víctimes mortals d'aquest acccident viatjaven en el turisme. Dues de les víctimes eren de la localitat de Vidreres, una de Sils i una quarta de Salt. El cinquè ocupant del vehicle era també de Vidreres i es troba en estat crític a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

El cap de la Comissaria de Mobilitat, l'intendent Vicenç Gasulla, ha destacat en roda de premsa poques hores després del sinistre que les causes de l'accident apunten a «un excés de velocitat clar».

La C-63 ha estat tallada en els dos sentits de la marxa fins a un quart de 10 del matí.

{C}

Fonts del Servei Català de Trànsit han explicat a l'ACN que els Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat els tres ferits a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Diversos veïns de la zona han explicat a l'ACN que la C-63 és una carretera "molt perillosa". Els habitants de les urbanitzacions properes a aquesta via asseguren que durant els mesos d'estiu s'incrementa l'afluència de vehicles que circulen per la C-63, ja que connecta amb la població costera de Lloret de Mar. "La utilitzen conductors que venen de diversos països", comenten els veïns que denuncien que no es respecten les limitacions de velocitat. "Si circules a 60 quilòmetres per hora - el màxim permès en aquesta carretera - et piten", assegura un dels afectats.

Per tot plegat reclamen que s'incrementin les mesures de seguretat "amb bandes" o que s'instal·li un radar. En concret, expliquen que el revolt on ha tingut lloc l'accident és especialment perillós. "Quan fas aquest gir, si no vigiles, el que ve de cara se t'emporta per davant", han assenyalat.