Blanes (Selva) ha obert aquesta passada matinada sis nits de pirotècnia amb el 48è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava. La pluja, tot i fer acte de presència durant els primers minuts, no ha deslluït l'espectacle que la Pirotècnia FX de València, la primera de les empreses seleccionades, ha ofert als milers d'espectadors que s'aplegaven a prop de Sa Palomera. Els valencians van fer brillar la nit blanenca. Aquest diumenge a la nit serà el torn de la primera de les tres empreses estrangeres que participen al certamen. I dimarts arribaran els Hermanos Ferrández de Múrcia, que ja porten dues edicions seguides -la del 2016 i 2017- proclamant-se guanyadors del concurs.

La pluja que va fer acte de presència a quarts de deu de la nit, i va entorpir els primers minuts de l'espectacle, no ha deslluït l'arrencada del 48è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava. Un espectacle que cada nit segueixen milers de persones, que ja des de la tarda s'apleguen a la sorra de la platja per gaudir dels castells de focs artificials.

L'encarregada d'obrir aquesta edició ha estat la Pirotècnia Caballer FX de València, que ha demostrat els mèrits que li van fer valer guanyar-se un lloc al concurs. Al 2015, ja va quedar-se a un pas d'aconseguir la primera posició. Ja hi arribava avalada per un altre guardó; el que va aconseguir al 2011, quan es va imposar a la Conxa d'Or de Sant Sebastià

Avui diumenge, segon dia del concurs, serà el torn de la primera de les tres empreses estrangeres que hi participen aquest 2018: Pyroitaly SNC, d'Itàlia que, entre d'altres distincions, va ser guanyadora del Festival Pirotècnic de Malta l'any passat. Demà dilluns serà el torn d'una altra estrangera també nouvinguda, la suïssa La Pirotècnica SAGL; dimarts els guanyadors durant dues edicions consecutives -2016 i 2017-, Hermanos Ferrández de Múrcia; dimecres la Xaraiva de Galícia i finalment, tancant el concurs, la veterana Parente Fireworks SRL d'Itàlia.

Monument als focs

Hores abans de l'espectacle, una representació de la comissió tècnica del concurs de focs visita les pirotècnies. Aprofiten per parlar del disseny que tenen preparat per a la nit, i també els lliuren un obsequi commemoratiu: una reproducció del 'Monument als Focs', una obra que es va inaugurar l'any 2000 a la rotonda que don a la carretera d'accés a la Costa Brava des de Blanes.

Acció del CDR

Abans de l'espectacle, el CDR de Blanes va aprofitar per fer una acció reivindicativa reclamant la "llibertat dels presos polítics". Un cop es van haver apagat els llums del passeig, el CDR va projectar un llaç groc damunt la paret blanca d'un dels habitatges que hi ha al costat esquerra de la zona de llançament. Amb aquesta acció, els CDR van voler aprofitar el ressò internacional del Concurs de Focs d'Artifici per estendre-hi un missatge de llibertat.